2010 m. birželio 17 d.

Traški vištiena su pomidorais

Vėl Oliveris mano virtuvėje. Šis patiekalas labai lengvas, reikalaujantis mažai darbo. Ir pasak Oliverio, šio patiekalo neįmanoma pagaminti blogai...
Nespėjau nufotografuoti patiekalo tik išėmus iš orkaitės, tai nuotraukose matyti jau gerokai patuštėjusi keptuvė...Reikės:
8 vištienos kumpelių ar blauzdelių (ką labiau mėgstate)
pomidorų dėti tiek, kad vištienos nebesimatytų
1 česnako galvutės
1 aitriojo pipiro
didelio ryšulio šviežio baziliko
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Vištieną pabarstyti mėgstamais prieskoniais ir dėti į kepimo indą vienu sluoksniu. Bazilikų lapelius nuskabyti, o kotelius supjaustyti. Pomidorus pjauti perpus ir dėti kartu su bazilikais į kepimo indą ant vištienos. Neluptas česnako skilteles išdėlioti po visą keptuvę. Aitriąjį pipirą smulkiai supjaustyti, irgi dėti ant vištienos. Apšlakstyti aliejumi ir viską pamaišyti, kad nebūtų pomidorai tik ant viršaus. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 1.5 valandos, kol vištienos odelė taps traški. Skanaus !

Recepto šaltinis J.Oliver


Korėjietiškos salotos

Reikės:
400 g jautienos ar kiaulienos (aš naudojau kiaulienos išpjovą)
350 g morkų
1 svoguno
3 v. š. balto vyno acto
1 v. š. sojos padažo
alyvuogių aliejaus
saulėgrąžų
krapų, petražolių, svogunų laiškų
druskos, pipirų
Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis ir pakepti keptuvėje su druska ir pipirais. Morkas sutarkuoti stambia tarka, svogūną smulkiai supjaustyti, prieskonines žoleles sukapoti. Saulėgrąžas apkepinti sausoje keptuvėje. Morkas, svogūną, saulėgrąžas ir žoleles sumaišyti. Dėti kartu mėsą, pilti actą, sojos padažą, druską, pipirus ir viską gerai išmaišyti. Aliejų pilti į keptuvę, kad padengtų pilnai dugną. Kaitinti aliejų, kol atsiras baltas dūmas. Ir karštą aliejų supilti į salotas. Gerai išmaišyti. Skanaus !

P.S. Originaliame recepte saulėgrąžų nebuvo, bet jos skonį tik pagerino. Kas mėgsta aštriau, būtinai įsidėkite čili ar kitokių aštrių prieskonių.

Recepto šaltinis Povarenok

2010 m. birželio 16 d.

Bulvių salotos su šonine ir kiaušiniais


Reikės:
1 kg bulvių
3 virtų kiaušinių
200 g rūkytos šoninės
4 svogūnų laiškų
7 v. š. majonezo
3 v.š. jogurto
1/2 v. š. grūdėtų garstyčių
2 vištienos sultinio kubelių
petražolių
druskos, pipirų
Bulves supjaustyti stambiais gabalais ir virti, kol pasidarys minkštos. Svarbu nepervirti. Geriausiai tiktų veislė "Laura". Jos nesukrenta. Verdant į vandenį sudėti sultinio kubelius ir truputį druskos, jei mėgstate sūriau. Išvirusias bulves pilnai atvėsinti.
Šoninę paskrudinti keptuvėje ir smulkiai supjaustyti. Svogūnų laiškus ir petražoles sukapoti. Atvėsusias bulves supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Į bulves dėti svogūnų laiškus, petražoles, smulktintus virtus kiaušinius ir šoninę. Padažui sumaišyti majonezą, jogurtą ir garstyčias. Viską supilti ant bulvių ir išmaišyti. Sočios, kaimiškos salotos. Skanaus !

Recepto šaltinis Kayotic Kitchen

2010 m. birželio 10 d.

Vištienos krūtinėlė su ricotta tešloje


Reikės:
4 vištienos filė
8 sluoksniuotos tešlos lakštų
150 g ricotta sūrio
kelių šoninės riekelių
petražolių
svogūnų laiškų
1 kiaušinio
druskos, pipirų
Šoninę reikia paskrudinti keptuvėje ir supjaustyti mažais gabalėliais. Susmulkinti svogūno laiškus, petražoles ir sumaišyti su ricotta. Taip pat į šią masę įdėti šoninę. Pagardinti druska, pipirais pagal skonį. Vištienos filė viršų įpjauti išilgai, tai bus kišenė įdarui. Man skaniau, kai įdaro kuo daugiau. Todėl pjoviau giliai, svarbu palikti sveiką filė apačią, kad įdaras nekristų lauk. Taigi į kišenę pridedame įdaro su kaupu. Iš dviejų tešlos lakštų padaryti vieną ilgą ir pakočioti. Guldyti ant jos šonu vištieną, pabarstyti druska, pipirais. Patepti kiaušinio plakiniu tešlos kraštus ir juos užlankstyti. Taip padaryti su visais filė gabalais. Dabar šauti į 200 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepti maždaug pusvalandį. Labai gardu !

Recepto šaltinis Kayotic Kitchen

2010 m. birželio 9 d.

Gaivios salotos su pankoliu ir avokadu

Reikės:
įvairių salotų lapų
pusės pankolio
avokado
nedidelio melynojo svogūno
apelsino
kedro riešutų
alyvuogių aliejaus
česnako skiltelės
citrinos sulčių
druskos, pipirų
Labai plonais pusžiedžiais supjaustyti pankolį. Taip pat supjaustyti svogūną. Kubeliais supjaustyti apelsiną ir avokadą. Paskrudinti kedro riešutus. Dėti į lėkštę salotų lapus, paskui apelsiną, svogūną, avokadą, pankolį ir riešutus. Dar reikia padaryti salotoms užpilą iš aliejaus, citrinos sulčių ir tarkuoto česnako. Užpilą dar pagardinti pagal skonį druska ir pipirais. Apšlakstyti salotas užpilu.

Skanaus !

Recepto šaltinis Kayotic Kitchen

Graikiškasis bifteki

Reikės:
500 g maltos jautienos
2 riekių baltos duonos
1 svogūno
1/2 a. š. kmynų
1 a. š. raudonėlio
1 a. š. mėtų
1 a. š. petražolių
1 a. š. druskos
1 kiaušinio
fetos sūrio
pipirų
Duoną sutrupinti blenderio pagalba. Svogūną smulkiai supjaustyti. Visas žoleles suberti į faršą, įmušti kiaušinį. Berti druską, pipirus, trupintą duoną. Viską gerai išmaišyti. Palikti pusvalandžiui pastovėti, kad prieskoniai įsigertų. Praėjus reikiamam laikui, iš masės formuoti kotletus ir į vidų įdėti po fetos sūrio gabalą. Geriausia būtų kepti gamtoje ant grilio. Bet aš kepiau namie, orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių. Valgyti, žinoma, su tzatziki. Kaip jį pasigaminti, rasite čia. Juk graikiškas patiekalas...

Skanaus!

Recepto šaltinis Kayotic Kitchen