2010 m. rugpjūčio 26 d.

A la graikiškos salotos tortilijoje

Reikės:
vienos pakuotės tortilijų
vištienos
mėlynojo svogūno
iceberg salotos
juodųjų alyvuogių
fetos sūrio

Tzatziki padažui:
natūralaus jogurto
agurko
česnako
aliejaus
čili pipiriuko
druskos, pipirų

Iš pradžių reikia pasigaminti tzatziki. Agurką reikia nulupti, išskobti sėklas ir supjaustyti riekelėmis. Trečdalį čili pipiro smulkiai sukapoti, svogūną supjaustyti kuo plonesnėmis riekelėmis. Česnako skiltelę sutarkuoti. Viską dėti į jogurtą. Pagardinti pagal skonį druska, šviežiai maltais pipirais ir citrinos sultimis. Prieš vartojant tzatziki, reikia atšaldyti.
Vištieną iškepti kaip mėgstate. Galima naudoti likusią nuo vakarykščių pietų. Tiesiog reikią ją supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, fetą kvadratukais, alyvuoges žiedeliais, icebergo salotą juostelėmis. Taigi tortiliją ištepti tzatziki, dėti salotas, vištieną, alyvuoges, svogūnus, fetą, susukti ir valgyti.

Skanaus !

Recepto šaltinis Kayotic Kitchen

Aštrios ryžių salotos

Reikės:
250 g ryžių (ilgagrūdžių ryžių, maišytų su laukiniais)
pusės čili pipiriuko
kelių stiebelių šviežio baziliko ir mėtos
petražolių
1 citrinos
alyvuogių aliejaus
200 g kepintos ir konservuotos paprikos
druskos, pipirų
Ryžius, savaime aišku, reikia išvirti. Žoleles supjaustyti, čili ir papriką taip pat. Daržoves su žolelėmis dėti į dubenį kartu su virtais ryžiais. Citrinos žievelę nulupti, smulkiai supjaustyti ir dėti į salotas. Dabar reikia pasigaminti užpilą. 6 šaukštus aliejaus sumaišyti su vienos citrinos sultimis, įberti druskos ir pipirų pagal skonį.  Pilti užpilą ant salotų, jei reikia dar įberti druskos ir pipirų.

Skanaus!

Recepto šaltinis Eat. Live. Travel. Write.



Krapų ir kaparėlių padažas

Reikės:
150 g natūralaus jogurto
80 g majonezo
1/2 a.š. džiovintų krapų
2 v.š. smulkiai pjaustytų kaparėlių
3 v.š. smulkintų šviežių krapų

Viską sumaišyti ir padažą atšaldyti kelias valandas prieš vartojant. Labiausiai tinka prie žuvies.

Skanaus!

Recepto šaltinis Kalyn's Kitchen



2010 m. rugpjūčio 20 d.

Žuvies piršteliai

Reikės:
500 g baltos žuvies (aš naudojau tilapiją)
160 g maltų džiūvėsių
120 g maltų migdolų (sumaliau su blenderiu)
2 kiaušinių
žuvies prieskonių
druskos, pipirų

Žuvį supjaustyti 2.50 cm gabalėliais, pabarstyti druska ir pipirais pagal skonį. Viename dubenyje sumaišyti džiūvesėlius, maltus riešutus ir žuvies prieskonius.Kitame dubenyje išplakti kiaušinius. Kepimo skardą iškloti popieriumi. Kiekvieną žuvies gabalėlį merkti į kiaušinių plakinį, tuomet apvolioti džiūvesėlių mišinyje. Pakartoti tą patį dar kartą ir išdėlioti žuvies pirštelius ant skardos. Kepti 250 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Po 10 minučių apversti pirštelius ir kepti toliau. Valgėme su kaparėlių ir krapų padažu.

Skanaus !

Recepto šaltinis Kalyn's Kitchen




2010 m. rugpjūčio 19 d.

Spaghetti su vyšninių pomidorų padažu

Reikės:
300 g spaghetti makaronų
350 g vyšninių pomidorų
160 g maltų džiūvėsių
160 g tarkuoto parmezano
160 g aliejaus
2 česnako skiltelių
saujelės baziliko lapelių
druskos, pipirų
Pomidorus perpjauti pusiau ir dėti į kepimo formą perpjauta puse aukštyn. Džiūvesėlius sumaišyti su parmezanu ir tarkuotu česnaku. Šiuo mišiniu apibarstyti pomidorus taip, kad jų praktiškai nebesimatytų. Tuomet viską apšlakstyti trečdaliu aliejaus. Šauti į 200 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepti apie 20 minučių. Kol pomidorai kepa, išvirti makaronus. Pomidorams baigus troškintis, į juos sudėti baziliko lapelius ir spaghetti makaronus. Supilti likusį aliejų ir viską gerai išmaišyti.
Labai skanus, spalvingas ir lengvas patiekalas. Idealiai tinka vakarienei karštą vasarą..

Skanaus !

Recepto šaltinis Circle-B-Kitchen

Blyneliai su šparaginėmis pupelėmis ir morkomis

Reikės:
10-15 šparaginių pupelių
vienos nedidelės morkos
3 kiaušinių
druskos, pipirų
Pupeles ir smulkiai supjaustytą morką išvirti pasūdytame vandenyje. Kai išverda, nupilti vandenį ir palaukti, kol atvės. Kiaušinius gerai išplakti. Į juos sudėti šparagines pupeles su morkomis, pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Kepti su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių kol parus.

Skanaus !

Recepto šaltinis Teczcape

2010 m. rugpjūčio 12 d.

Duona kasdieninė

Pagaliau prisiruošiau iškepti šeimai duonos. Ačiū draugei Aistei už receptą ir už raugą. Kaip žinia, duonelė be jo ne kokia. Kadangi, kaip supratot, raugo pati nedariau, tai jo recepto ir neparašysiu. Bet internete tikrai galima rasti.

Reikės:
2/3 stiklinės linų sėklų
2/3 stiklinės avižinių dribsnių
2/3 stiklinės saulėgrąžų

2/3 stiklinės sėlenų

2 a.š. druskos

3-6 v.š. cukraus
1 kg kvietinių miltų

1 litro vandens Gaminti labai paprasta. Visus sausus produktus sumaišyti dubenyje, pilti vandenį ir vėl maišyti, galima plakti mikseriu ar virtuviniu kombainu. Kaip kam labiau patinka. Tuomet dėti raugą, vėl išmaisyti. Atsidėti 5 šaukštus masės (raugo) kitam kartui ir laikyti šaldytuve ne ilgiau nei 2 savaites. 12 valandų tešlą laikyti šiltai. Po to kepti 180 laipsnių orkaitėje 1,5 valandos. Iš tokio kiekio gaunasi du kepaliukai kaip nuotraukoje.

Skanaus!

2010 m. rugpjūčio 8 d.

Citrininis pyragas

Reikės:
vieno pakelio sausainių (aš naudojau "Gaidelis")
150 g sviesto
indelio kondensuoto pieno
6 šaukstų šviežių citrinos sulčių
4 kiaušinių tryniųSausainius su blenderiu susmulkinti, dėti į juos ištirpintą ar visai minkštą sviestą ir išmaišyti. Į 22 cm skresmens kepimo formą tiesti kepimo popierių, ant jo iškloti sausainių pagrindą ir suformuoti neaukštus kraštelius. 10 minučių šauti formą į 175 laipsnių kaitrumo orkaitę. Kol kepa, pasidaryti įdarą. Kiaušinio trynius išplakti, pilti į juos kondensuotą pieną ir citrinos sultis. Viską gerai išmaišyti. Masę supilti ant apkepusio pagrindo ir dar pakepti orkaitėje 15 minučių. Iškepusį reikia dėti į šaldytuvą 6 valandoms ar visai nakčiai. Aš neturėjau tiek laiko, nes skubėjau į svečius, tai įdėjau pyragą 1 valandai į šaldiklį. Viskas buvo super..

Skanaus !

Recepto šaltinis Jamie Oliver

Marinuoti graikiški vėrinukai

Pastebėjau, kad pasidariau graikiškos virtuvės gerbėja. Bet landžiojant po internetą ir ieškant receptų, kažkodėl būtent tokie patraukia akį. Šį kartą graikiškos salotos ant iešmelių. Tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų arba kaip paprasčiausias užkandis.
Reikės:
agurkų
vyšninių pomidorų
fetos sūrio
mėlynojo svogūno
alyvuogių aliejaus
džiovintų čili pipirų
raudonėlio
česnako skiltelės
druskos, pipirų
Supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais nuluptus agurkus, pomidorus perpjauti per pusę. Svogūną pjauti pusiau, tuomet dar kartą pusiau ir išsiskirstyti. Fetos sūrį supjaustyti kvadratėliais. Dabar reikia ruošti marinatą. Į aliejų įtarkuoti česnako skiltelę, berti pagal skonį druską, pipirus, čili ir raudonėlį. Daržoves sudėti į dubenį ir apipilti marinatu. Palaikyti šaldytuve bent valandą. Suverti daržoves ant medinių iešmelių.

Skanaus !


Recepto šaltinis Kayotic Kitchen