2011 m. sausio 31 d.

Traškūs vamzdeliai su kalakutiena

Reikės:
0,5 kg maltos kalakutienos
2 česnako skiltelių
filo tešlos
kiaušinio
2 v.š. pieno
sezamo sėklų
2 virtų bulvių
šviežių petražolių
raudonėlio
aliejaus
čili pipirų (kas mėgsta aštriau)
druskos, pipirų

Pradedame darbą nuo mėsos paruošimo. Taigi reikia pakaitinti aliejų keptuvėje ir trumpai pakepti sutrintą česnaką, kol pasklis aromatas. Tuomet dėti maltą kalakutieną ir kepti 3 - 4 minutes. Krauti į keptuvę visus prieskonius, petražoles, čili ir supjaustytas gabalėliais virtas bulves. Pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais pagal skonį. Dubenėlyje išplakti kiaušinį, pieną ir vieną valgomąjį šaukštą aliejaus. Dabar jau pasiruošiame filo tešlą: susipjaustome ją kvadratais apie 15 cm x 15 cm. Dedame prie tešlos krašto įdarą ir sukame kaip cigarą maždaug iki pusės tešlos gabalėlio. Tuomet užlankstome kraštus ir susukame toliau. Kraštus reikia patepti kiaušinio plakiniu, kad tešla suliptų. Aiškiai pavaizduota, kaip reikia susukti čia http://www.youtube.com/watch?v=9guuyTr8EUg . Susuktus vamzdelius sudėti į kepimo skardą, aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti sezamo sėklomis. Kepti 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje, kol parus tešla, panašiai 20 minučių. Skanaus!

Recepto šaltinis My bizzy kitchen

2011 m. sausio 24 d.

Kiaulienos maltinukai su imbieru

Reikės:
500 g maltos kiaulienos
1 kiaušinio
3 česnako skiltelių
2 a.š. tarkuoto šviežio imbiero
2 v.š. sojos padažo
1 mėlynojo svogūno
50 g maltų džiuvesėlių
saujos šviežios kalendros


Smulkiai supjaustyti svogūną, kalendrą, sutrinti česnaką. Šiuos ir visus likusius ingridientus sumaišyti su malta kiauliena. Padėti masę į šaldytuvą 30 minučių. Išėmus, formuoti nedidelius rutuliukus. Sudėti juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje apie 20 minučių. Patiekti su ryžiais. Skanaus !

Recepto šaltinis First look, Then cook

2011 m. sausio 23 d.

Rytietiškos mėlynojo kopūsto salotos


Šios salotos labai turtingos skoniu. Todėl rekomenduočiau valgyti su prėskesniu maistu.

Reikės:
pusės mėlynojo kopūsto
2 morkų
vieno nedidelio svogūno
svogūnų laiškų
2.5 v.š. ryžių acto
1 v.š. klevų sirupo
1 v.š. smulkintų čili
skiltelės česnako
2 a.š sezamo aliejaus
druskos, pakepintų sezamo sėklų
pusės šaukštelio žuvies padažo
Plonomis juostelėmis supjaustyti kopūstą ir svogūną. Aš pjausčiau su  virtuviniu kombainu. Sutarkuoti morkas. Sumaišyti visus kitus ingridientus dubenyje. Jie skirti salotų užpilui. Nepamirškite svogūnų laiškų ir sezamo sėklų. Į didelį indą sudėti daržoves ir užpilti padažu. Viską gerai išmaišyti ir valgyti. Skanaus !

Recepto šaltinis Korean American Mommy

2011 m. sausio 3 d.

Žuvies kukuliai


Reikės:
500 g žuvies (aš naudojau tilapiją)
2 virtų bulvių
pusės svogūno
skiltelės česnako
druskos, pipirų
citrinos sulčių
čili pipirų
aliejaus 
Apvoliojimui:
1 kiaušinio
1 v.š. miltų
2-3 šaukštų vandens
maltų džiuvesėlių
aliejaus 
Žuvį supjaustyti nedideliais gabaliukais, svogūną susmulkinti. Pakaitinti aliejų keptuvėje, jame apkepti svogūnus, smulkintą česnaką. Po to dėti supjaustytas virtas bulves ir žuvį, įpiltį šlakelį citrinos sulčių. Suberti visus prieskonius. Viską gerai išmaišyti ir šakute patrinti, kad pasidarytų vientisa masė. Kai žuvis jau bus iškepusi, nukelti nuo ugnies ir atvėsinti. Tuomet daryti teniso kamuoliuko dydžio rutuliukus. Apvoliojimui išplakti kiaušinį, miltus ir vandenį. Rutuliukus panardinti į kiaušinio plakinį, tuomet apvolioti džiuvesėliuose ir kepti įkaitintame aliejuje. Valgyti su mėgstamu padažu ir salotomis.

Skanaus !

Recepto šaltinis Torview