2011 m. kovo 15 d.

Šakšuka (daržovių padaže kepti kiaušiniai)

Reikės:
3 paprikų (spalva nesvarbi)
1 mėlynojo svogūno
0,5 kg pomidorų
6 kiaušinių
4 v.š. avies sūrio
alyvuogių aliejaus
1 a.š. maltos paprikos miltelių
šlakelio raudono vyno acto
pusės a.š. kumyno
kalendros
čili, kas nori aštriau
šviežių petražolių

Paprikas supjaustyti nedideliais gabalėliais, svogūną smulkiai. Pomidrorus reikia sutarkuoti stambia tarka. Turėtų gautis maždaug 800 ml masės. Jei pomidorai nelabai sultingi, tai reikėtų įtarkuoti jų daugiau. Pasiruošus daržoves, keptuvėje pakaitinti aliejų ir suberti svogūnus. Pakepti kokias 5 minutes, kol pagels. Tuomet dėti paprikas ir kepti, kol jos suminkštės. Įberti prieskonius, druską, pipirus. Pilti pomidorų masę, vyno actą ir troškinti kokias 15 minučių. Jei trūksta, dar įberti prieskonių. Paskui sumušti kiaušinius ir kepti, kol kiaušinio baltymai bus pilnai iškepę. Bekepant kiaušiniams, reikia sudėti avies sūrį. Jis turėtų truputį pasilydyti.
Labai puikus patiekalas pusryčiams ar vakarienei..

Recepto šaltinis Family Kitchen

2011 m. kovo 14 d.

Vištiena su obuoliais ir sidru

Reikės:
1 nedidelės vištos arba jos dalių, kokias mėgstate
2 didelių obuolių
200 g rūkytos šoninės
300 ml obuolių sidro
2 didelių svogūnų
1 v.š. cukraus
aliejaus
rozmarino
druskos, pipirų


Aš vietoj visos vištos naudojau kumpelius ir blauzdeles. Dideliame puode pakaitiname aliejų ir apskrudiname vištieną. Tuo metu mažais gabalėliais susipjaustome šoninę, pusžiedžiais svogūnus. Apkeptą vištieną išimame iš puodo ir ten dedame šoninę su svogūnais. Pagardiname druska ir šviežio rozmarino šakele. Kepame, kol svogūnas pagels. Po  to vištieną grąžiname atgal į puodą, supilame sidrą ir uždengę dangčiu troškiname ant mažos ugnies apie 1 valandą. Reikia įberti druskos ir pipirų. Kol vištytė troškinasi,  nusilupame obuolius ir supjaustome plonomis riekutėmis. Keptuvėje pašildome aliejų, suberiame cukrų ir sudedame obuolius. Maišome kol visi obuoliai pasidengia karamele. 
Kai vištiena išsitroškinusi, sudedame obuolius, dar pakaitiname kokias 5 minutes ir tiekiame ant stalo. 
Skanaus !

Recepto šaltinis Edimdoma