2011 m. balandžio 16 d.

Modifikuotos graikiškos salotos

Reikės:
6 riekėlių duonos
1 ilgo agurko
1 geltonos paprikos
1 raudonos paprikos
400 g vyšninių pomidorų
pusės mėlynojo svogūno
60 g raudonojo vyno acto
2 česnako skiltelių
1 a.š. raudonėlio
1/2 a.š.garstyčių
250 g fetos sūrio
150 g juodųjų alyvuogių
drukos, pipirų
300 ml alyvuogių aliejaus


Duoną supjaustyti kubeliais ir apkepti aliejuje. Pabarstyti druska ir pipirais. Agurką perpjauti išilgai, išvalyti sėklas ir supjaustyti juostelėmis. Paprikas supjaustyti kubeliais, pomidorus per pusę, svogūną pusžiedziais. Visas daržoves sudedame į didelį dubenį ir išmaišome. Gaminame užpilą: actą, raudonėlius, išspaustą česnaką, garstyčias, 1 šaukštelį drukos ir pusę šaukštelio pipirų sumaišome ir išplakame iki vientisos masės. Plakant supilame po truputį pusę puodelio aliejaus. Į dubenį su daržovėmis dedame fetos kubelius, alyvuoges ir supilame užpilą. Skanaus! Gaivios, kiek kitokios graikiškos salotos.

Recepto šaltinis The Curvy Carrot