2011 m. gegužės 1 d.

Morkų blyneliai

Reikės:
5 vidutinių morkų
1 svogūno
2 kiaušinių
pusės puodelio džiuvesėlių
druskos, pipirų
aliejaus kepimui

Morkas smulkiai sutarkuojame, svogūną stambiai. Visus ingridientus sumaišome dubenyje, paskaniname druska, pipirais. Iš masės darome mažus rutuliukais ir kepame aliejuje. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Skanaus!

Recepto šaltinis Food bridge

Garstyčių ir medaus duona

Labai skani ir lengvai pagaminama duonelė.
 
Reikės:
400 g miltų
230 ml šilto pieno
120 ml šilto vandens
3 a.š. sausų mielių
1 a.š. drukos
2 a.š. džiovintų čiobrelių
80 g medaus
3 v.š. garstyčių
3 v.š. aliejaus

Šiltą vandenį maišyti su mielėmis. Aš maišiau su virtuviniu kombainu. Po to pilti aliejų, druską, čiobrelius, garstyčias ir medų. Viską plakti lėtais apsisukimais. Vėliau pilti šiltą pieną ir po truputį berti miltus. Maišyti tol, kol tešla sušoka į vientisą gabalą. Palikti tešlą pailsėti kokias 10 minučių. Pasiruošti kepimo indą (aš kepiau puode, buvo labai patogu), patepti dugną aliejumi ir patalpinti į jį tešlą. Suformuoti kepaliuką ir palikti kokioms 2 valandoms.Kai tešla pakyla, kepti duonelę 180 laipsnių stiprumo orkaitėje apie 40 minučių.

Skanaus !

Recepto šaltinis Kayotic Kitchen