2011 m. rugsėjo 25 d.

Kiaušiniai kepti su pomidorais ir mocarela

Šis patiekalas puikiai tinka pusryčiams ar nesočiai vakarienei. Variacijos galimos pačios įvairiausios, galima sunaikinti šaldytuve užsilikusius produktus. Šį kartą aš dariau su pomidorais ir mocarela.

Reikės 2 indeliams:
4 kiaušinių
10 vyšninių pomidorų
100 g mocarelos
4 šaukštų pieno
druskos, pipirų
baziliko
sviesto

Taigi  du nedidelius indelius ar vieną didesnį (kaip kam patogiau) ištepame sviestu. Tuomet į juos dedame pusę visų supjaustytų pomidorų, mocarelos ir baziliko lapelių. Mušame į indelį po du kiaušinius, supilame po du šaukštus pieno, pabarstome druska ir pipirais. Ant viršaus sudedame kitą pusę pomidorų, mocarelos ir baziliko. Dabar šauname į karštą orkaitę kokioms 15 minučių. Skaniausia su čiabata. Niam..



Recepto šaltinis How sweat it is

2011 m. rugsėjo 18 d.

Žuvis alaus tešloje

Reikės:
500 g mėgstamos žuvies (aš naudojau tilapiją)
butelio alaus
600 g miltų (tešlai apie 500 g)
1 a.š. kepimo miltelių
kiaušinio
druskos, pipirų
aliejaus kepimui

Tešlai  reikia sumaišyti alų, miltus, kiaušinį, kepimo miltelius, druską ir pipirus. Ji turi gautis tiršta. Žuvį pabarstome druska ir pipirais. Likusius nuo tešlos miltus susipilame į dubenį, kad patogu būtų apvolioti juose žuvį. Įkaitiname puode aliejų. Imame žuvies gabalėlį, apvoliojame miltuose ir merkiame į tešlą. O iš ten jau dedame į verdantį aliejų. Paliekame ten žuvį 4-5 minutėms ir traukiame lauk. Skanaus !


Recepto šaltinis Closet Cooking

Tikka Masala

Turbūt vienas žinomiausių Europoje indiškas patiekalas. Bent jau man :)

Reikės:
4 vištos krūtinėlės
2 svogūnai
1 aitrioji paprika
nykščio dydžio imbiero gabalėlis
Tikka Masala "Santa Maria" prieskonių mišinio
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
400 ml kokosų pieno
natūralaus jogurto
aliejaus
sviesto
druskos, pipirų
migdolų dribsnių 

Vištienos krūtinėlę supjaustome maždaug 2 cm storio juostelėmis. Svogūnus ir aitriąją papriką pjaustome griežinėliais. Imbierą nulupame ir smulkiai supjaustome. Į keptuvę pilame aliejaus ir dedame gabalėlį sviesto. Suberiame svogūnus, aitriąją papriką ir imbierą. Kepame apie 10 minučių, kol daržovės suminkštėja ir pagelsta. Dabar suberiame prieskonių mišinį "Tikka Masala" ir sudedame vištienos juosteles. Viską reikia gerai išmaišyti, kad vištiena ir daržovės pasidengtų prieskoniais. Pagardiname druska ir pipirais. Sudedame pomidorus ir supilame kokosų pieną. Dar įpilame stiklinę vandens ir viską išmaišome. Palaukiame kol užvirs, tuomet sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir troškiname 20 minučių. Jei masė išsausėja, dar įpilame vandens. Kai mėsa suminkštėja, patiekalas baigtas. Paragaujame ir  pagardiname druska, pipirais, jei trūksta.
Patiekiame su šaukštu natūralaus jogurto. Skanaus!

Recepto šaltinis " Jamie Oliverio ministerija"

Kepta vištiena

Pagaliau grįžau į savo blogą su neįmantriu patiekalu, bet juk genialumas paprastume, ar ne?

Taigi reikės:
Vištienos blauzdelių ir kumpelių (kas ką labiau mėgsta.. aš kepiau 2 kumpelius ir 5 blauzdeles)
kokių 6-7 bulvių
3 svogūnų
100 ml balto sauso vyno
200 ml vištienos sultinio
aliejaus
sviesto
druskos, pipirų
čiobrelių
česnako
kukurūzų miltų


Vištieną nuplauname, nusausiname, ištriname druska, pipirais ir česnaku. Apvoliojame kukurūzų miltuose ir apkepame keptuvėje ant aliejaus ir sviesto, kol apskrunda. Neluptas bulves gerai nuplauname, svogūnus nulupame. Geriausia būtų jei bulvės būtų mažos, tuomet jų nereikėtų pjaustyti. Bet jei papuolė įvairaus dydžio kaip pas mane, tai geriau supjaustyti. Bulves ir svogūnų galvas dedame į kepimo indą, ant viršaus krauname apkeptą vištieną, įpilame aliejaus ir įdedame sviesto.Viską šauname į 220 laipsnių kaitrumo orkaitę kokioms 10 minučių, kad viskas apskrustų. Po 10 minučių į skardą supilame sultinį, vyną ir vėl kišame orkaitę, dabar jau pusvalandžiui. Skanaus !

Recepto šaltinis Mongolian kitchen