2010 m. gruodis 4 d.

Pusryčių pica

Mano dukra tik atsikėlus, iš karto nori valgyti. Todėl pusryčiai turi būti greitai paruošiami. Aš picos pagrindui tešlą pasigaminau iš vakaro, kad tik sutaupyčiau laiko ryte.
Tešlai reikės:
230 ml šilto vandens
180 g miltų
2 a.š sausų mielių
2 v.š. medaus
3 v. š. aliejaus
druskos
Aš tešlą maišiau kombaine, teisingiau jis maišė.. taip paprasčiau ir greičiau.  Taigi į kombainą reikia dėti mieles, druską, medų ir supilti šiltą vandenį. Dabar jau jungiam kombainą ir pamaišome kelias minutes. Po to reikia supilti aliejų ir daugiau nei pusę miltų. Viską plakame toliau ir dedame miltus tol, kol tešla sušoks į vientisą gabalą. Išimame tešlą, dedame į indą, uždengiame ir laikome šiltai  2 valandas.  Pagaminta tešla pagal šį receptą tikrai labai elastinga ir lengvai pasiduoda picos pagrindo formavimui.

Picos viršui reikės:
šoninės
pomidorų
tarkuoto sūrio (aš naudojau čederį)
kiaušinio
pipirų

Ant paruošto picos pagrindo klojame pomidoro griežinėlius, pabarstome šviežiai maltais pipirais. Tuomet dedame sūrį ir išdeliojame pjaustytą šoninę. Per vidurį picos išleidžiame kiaušinį ir šauname į orkaitę kokiai 15 minučių.

Skanaus!

Recepto šaltinis Kayotic Kitchen