2010 m. gegužės 15 d.

Kiaulienos suktinukai su riešutų padažu

Reikės:
500 g kiaulienos nugarinės
apie 8 valgomus šaukštus įvairių aromatinių žolelių, susmulkintų blenderiu: čiobrelių, krapų, petražolių, kalendros, rozmarino, šalavijo ir kt.
tokio pačio kiekio žolelių nesmulkintų
50 g sauso balto vyno
300 g pieno
30 g graikinių riešutų
1 v. š. miltų
sviesto, drukos, pipirų

Supjaustyti kiaulienos nugarinę plonais griežinėliais. Nesmulkintas žoleles surišti į ryšulėlį. Smulkintų žolelių mišiniu aptepti kiekvieną nugarinės gabalėlį. Užberti dar druskos ir pipirų. Padėti į šaldytuvą 1-2 valandoms pasimarinuoti. Keptuvėje pakepinti riešutus ir susmulkinti Pasimarinavusią mėsą susukti į ritinėlį ir perrišti siūlu. Keptuvėje ištirpdyti sviestą, įpilti aliejaus ir apkepti suktinukus iš visų pusių. Supilti vyną, palaukti kol išgaruos. Atskirame puode užvirinti pieną ir supilti į keptuvę, kai vynas išgaravęs. Sudėti riešutus, žolelių ryšulėlį, įberti pagal skonį druskos. Sumažinti ugnį ir troškinti apie 20 minučių. Išimti mėsą, nupjauti siūlą ir perpjauti pusiau. Iš padažo išimti žolelių ryšulėlį ir įdėti miltus. Dar pavirti, kol padažas suturštės.

Skanaus !

Recepto šaltinis Išbandyti receptai

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą