2011 m. rugsėjo 18 d.

Tikka Masala

Turbūt vienas žinomiausių Europoje indiškas patiekalas. Bent jau man :)

Reikės:
4 vištos krūtinėlės
2 svogūnai
1 aitrioji paprika
nykščio dydžio imbiero gabalėlis
Tikka Masala "Santa Maria" prieskonių mišinio
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
400 ml kokosų pieno
natūralaus jogurto
aliejaus
sviesto
druskos, pipirų
migdolų dribsnių 

Vištienos krūtinėlę supjaustome maždaug 2 cm storio juostelėmis. Svogūnus ir aitriąją papriką pjaustome griežinėliais. Imbierą nulupame ir smulkiai supjaustome. Į keptuvę pilame aliejaus ir dedame gabalėlį sviesto. Suberiame svogūnus, aitriąją papriką ir imbierą. Kepame apie 10 minučių, kol daržovės suminkštėja ir pagelsta. Dabar suberiame prieskonių mišinį "Tikka Masala" ir sudedame vištienos juosteles. Viską reikia gerai išmaišyti, kad vištiena ir daržovės pasidengtų prieskoniais. Pagardiname druska ir pipirais. Sudedame pomidorus ir supilame kokosų pieną. Dar įpilame stiklinę vandens ir viską išmaišome. Palaukiame kol užvirs, tuomet sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir troškiname 20 minučių. Jei masė išsausėja, dar įpilame vandens. Kai mėsa suminkštėja, patiekalas baigtas. Paragaujame ir  pagardiname druska, pipirais, jei trūksta.
Patiekiame su šaukštu natūralaus jogurto. Skanaus!

Recepto šaltinis " Jamie Oliverio ministerija"

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą