2011 m. rugsėjo 18 d.

Kepta vištiena

Pagaliau grįžau į savo blogą su neįmantriu patiekalu, bet juk genialumas paprastume, ar ne?

Taigi reikės:
Vištienos blauzdelių ir kumpelių (kas ką labiau mėgsta.. aš kepiau 2 kumpelius ir 5 blauzdeles)
kokių 6-7 bulvių
3 svogūnų
100 ml balto sauso vyno
200 ml vištienos sultinio
aliejaus
sviesto
druskos, pipirų
čiobrelių
česnako
kukurūzų miltų


Vištieną nuplauname, nusausiname, ištriname druska, pipirais ir česnaku. Apvoliojame kukurūzų miltuose ir apkepame keptuvėje ant aliejaus ir sviesto, kol apskrunda. Neluptas bulves gerai nuplauname, svogūnus nulupame. Geriausia būtų jei bulvės būtų mažos, tuomet jų nereikėtų pjaustyti. Bet jei papuolė įvairaus dydžio kaip pas mane, tai geriau supjaustyti. Bulves ir svogūnų galvas dedame į kepimo indą, ant viršaus krauname apkeptą vištieną, įpilame aliejaus ir įdedame sviesto.Viską šauname į 220 laipsnių kaitrumo orkaitę kokioms 10 minučių, kad viskas apskrustų. Po 10 minučių į skardą supilame sultinį, vyną ir vėl kišame orkaitę, dabar jau pusvalandžiui. Skanaus !

Recepto šaltinis Mongolian kitchen

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą