2011 m. vasario 26 d.

Patys skaniausi barščiai

Reikės:
400 g mėsos sultiniui išvirti (gali būti ir kauliukai)
5 bulvių
3 burokėlių
3 morkų
nedidelės kopūsto galvos
vieno pomidoro
2 v.š. acto
1 v. š. cukraus
česnako
druskos, pipirų
krapų

Pirmiausia reikia išvirti sultinį. Tam reikia išvirti mėsytę, verdant pridėti druskos, pipirų, lauro lapų. Manau kiekviena turime savų paslapčių, kaip virti sultinį. Ruošiame daržoves: bulves supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais, kopūstą susmulkiname, burokėlius, pomidorą ir morkas sutarkuojame stambia tarka.  Bulves ir kopūstus dedame į išvirusį sultinį.  Morkas ir burokėlius kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus. Supilame iš karto actą ir cukrų. Daržovės turi ne kepti, o troškintis. Jei skysčio išsiskiria mažai, galima įpilti sultinio. Troškiname apie 15 minučių ir tuomet dedame tarkuotą pomidorą. Kai bulvės ir kopūstai jau išvirę, supilame į puodą burokėlius su morkom. Verdam ant mažos ugnies, svarbiausia, kad sriubytė neužvirtų, nes dingsta skonis ir spalva. Įberiame kapotų šviežių krapų ir įspaudžiame česnako skiltelę. Leidžiame sriubai pastovėti, susimaišyti skoniams ir valgome. Niam niam :)

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą