2011 m. kovo 14 d.

Vištiena su obuoliais ir sidru

Reikės:
1 nedidelės vištos arba jos dalių, kokias mėgstate
2 didelių obuolių
200 g rūkytos šoninės
300 ml obuolių sidro
2 didelių svogūnų
1 v.š. cukraus
aliejaus
rozmarino
druskos, pipirų


Aš vietoj visos vištos naudojau kumpelius ir blauzdeles. Dideliame puode pakaitiname aliejų ir apskrudiname vištieną. Tuo metu mažais gabalėliais susipjaustome šoninę, pusžiedžiais svogūnus. Apkeptą vištieną išimame iš puodo ir ten dedame šoninę su svogūnais. Pagardiname druska ir šviežio rozmarino šakele. Kepame, kol svogūnas pagels. Po  to vištieną grąžiname atgal į puodą, supilame sidrą ir uždengę dangčiu troškiname ant mažos ugnies apie 1 valandą. Reikia įberti druskos ir pipirų. Kol vištytė troškinasi,  nusilupame obuolius ir supjaustome plonomis riekutėmis. Keptuvėje pašildome aliejų, suberiame cukrų ir sudedame obuolius. Maišome kol visi obuoliai pasidengia karamele. 
Kai vištiena išsitroškinusi, sudedame obuolius, dar pakaitiname kokias 5 minutes ir tiekiame ant stalo. 
Skanaus !

Recepto šaltinis Edimdoma

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą