2011 m. kovo 15 d.

Šakšuka (daržovių padaže kepti kiaušiniai)

Reikės:
3 paprikų (spalva nesvarbi)
1 mėlynojo svogūno
0,5 kg pomidorų
6 kiaušinių
4 v.š. avies sūrio
alyvuogių aliejaus
1 a.š. maltos paprikos miltelių
šlakelio raudono vyno acto
pusės a.š. kumyno
kalendros
čili, kas nori aštriau
šviežių petražolių

Paprikas supjaustyti nedideliais gabalėliais, svogūną smulkiai. Pomidrorus reikia sutarkuoti stambia tarka. Turėtų gautis maždaug 800 ml masės. Jei pomidorai nelabai sultingi, tai reikėtų įtarkuoti jų daugiau. Pasiruošus daržoves, keptuvėje pakaitinti aliejų ir suberti svogūnus. Pakepti kokias 5 minutes, kol pagels. Tuomet dėti paprikas ir kepti, kol jos suminkštės. Įberti prieskonius, druską, pipirus. Pilti pomidorų masę, vyno actą ir troškinti kokias 15 minučių. Jei trūksta, dar įberti prieskonių. Paskui sumušti kiaušinius ir kepti, kol kiaušinio baltymai bus pilnai iškepę. Bekepant kiaušiniams, reikia sudėti avies sūrį. Jis turėtų truputį pasilydyti.
Labai puikus patiekalas pusryčiams ar vakarienei..

Recepto šaltinis Family Kitchen

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą