2010 m. spalio 2 d.

Daržoviniai kotletai


Vis žadu stengtis valgyti mažiau mėsos. Ir vis prižadu sau sudaryti savaitės meniu su dviem mėsinėmis dienomis, dviem žuvies dienomis ir trimis daržovinėmis. Šiai savaitei meniu yra, tik, aišku, jo reikia laikytis. :)
Taigi čia viena bemėsė vakarienė.

Reikės:
200 g brokolio
200 g žiedinio kopūsto
pusę smulkiai pjaustyto svogūno
400 g konservuotų sviestinių pupelių skardinės 
1 kiaušinio
1.5 v.š. miltų
1 a.š. kumino
2 a.š. džiovintos kalendros
2 v.š. avižinių dribsnių
ryšulėlio šviežios kalendros
druskos, pipirų
džiovintų čili (kas mėgsta aštriau)
aliejaus kepimui

Pjaustytus žiedynais brokolį ir kalafiorą, pupeles ir svogūną dėti į virtuvinį kombainą ir susmulkinti, kol pasidarys viena bendra masė. Daržovių masę supilti į dubenį. Pagardinti druska, pipirais, kas mėgsta aštriau, berkite čili. Supilti išplaktą kiaušinį ir prieskonines žoleles. Iš gautos masės formuoti kotletukus ir kepti aliejuje ant vidutinės ugnies apie 5 minutes iš abiejų pusių. Galima valgyti paprasčiausiai su grietine, galima su tzatziki ar kitu mėgstamu padažu.

Skanaus !

Recepto šaltinis The Well-Seasoned Cook


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą