2010 m. spalio 2 d.

Spaghetti Bolognese

Reikės:
3 juostelių rūkytos šoninės
1 smulkiai pjaustyto svogūno
1 smulkinto saliero stiebo
900 g maltos kiaulienos
237 ml balto sauso vyno
60 ml pomidorų pastos
237 ml pieno
800 g pomidorų padažo
500 ml sultinio
1 lauro lapo
1/2 a.š. čiobrelių
1/2 a.š. muskato
spaghetti makaronų
druskos, pipirų

Šoninę susmulkinti ir pakepinti dideliame troškinimo inde. Sudėti svogūnus ir salierą, pakepti apie 5 minutes, kol truputį suminkštės. Dėti faršą ir pakepti kol parus. Mėsą gerai išskirstyti, kad būtų kuo smulkesni gabaliukai. Supilti pomidorų pastą, patroškinti kokias 5 minutes. Tuomet pilti vyną ir troškinti kol liks maždaug 3/4 skysčio. Tai užtruks apie 15 minučių. Supilti pieną, dar patroškinti apie 10 minučių. Pabaigai supilti sultinį, pomidorų padažą, sudėti čiobrelius, muskato riešutą, pagardinti druska ir pipirais. Troškinti 1-1,5 valandos. Patiekti su virtais spaghetti makaronais.

Skanaus!


Recepto šaltinis A Dash Of Sass

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą