2010 m. vasario 16 d.

Afrodiziakinė vištiena

Šio patiekalo priešistorė tokia.. Labai norėjau sudalyvauti "52 skanių savaičių" organizuojamoje savaitėje "Maistas kaip afrodiziakas". Susiradau interneto platybėse šį patiekalą, susipirkau produktus... ir nespėjau iki deadline'o paruošti auditorijai savo blog'o. Taigi afrodiziakinė vištiena pavėluotai:
1250 g vištienos (aš naudojau blauzdeles)
2 susmulkinti svogūnai
3 susmulktinos česnakų skiltelės
125 ml sauso balto vyno
200 ml vištienos sultinio
1 šaukštas kmynų
50 g razinų
2 šaukštai kedro riešutų
petražolės, kurkumos
50 g grietinėlės

Vištieną aliejuje apkepti iš abiejų pusių troškintuve. Išėmę vištieną, tame pačiame aliejuje pakepinkite svogūnus. Truputį vėliau įdėkite česnakus ir kurkuma prieskonius. Supilkite vyną ir 3-5 min pavirkite.
Dabar vėl atgal dedame vištieną, pilame sultinį, kmynus, razinas, uždengiame ir troškiname ant mažos ugnies 20 minučių.
Atskirai keptuvėje pakepiname kedro riešutus.
Prieš valgant į puodą suberiame kedro riešutus ir sukapotas petražoles.

Skanaus!

Recepto šaltinis BBCGoodFood

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą