2010 m. vasaris 15 d.

Vyne troškinta jautiena


Šis patiekalas yra iš J. Oliverio lobyno tik su mano keliais pakeitimais. Labai mėgstu Oliverio receptus... Visada žinau, kad gausis gerai.

Taigi reikės:
800 g jautienos (aš naudojau veršieną)
2 pastarnokų
4 morkų
1/2 aguročio
1 svogūno
500 g bulvių
2 šaukštų pomidorų tyrės
1/2 butelio raudono sauso vyno
300 ml sultinio
1 citrinos žievelės
1 česnako skiltelės
rozmarinų, šalavijų
truputis miltų
druskos, pipirų

Supjaustome mėsą 5 cm gabaliukais, daržoves stambiais gabalais. Įkaitiname orkaitę iki 160 C temperatūros. Į puodą įpilame aliejaus ir įdedame gabalėlį sviesto. Sudedame svogūnus, šalavijų lapelius ir pakepame 3-4 min. Mėsą apvoliojame miltuose ir dedame į puodą kartu su daržovėmis, pomidorų tyre, vynu ir sultiniu. Įberiame druskos, negailėdami juodų maltų pipirų. Palaukiame kol užvirs, tuomet uždengiame ir įstatome į orkaitę. Kepame tol, kol mėsa suminkštės. Kadangi naudojau veršieną, tai man užteko 2 val. Naudojant kietesnę jautieną tai gali užtrukti 3 ar 4 valandas. Norint įsitikinti ar jau iškepė, reikia susmulkinti mėsos gabalėlį. Jei tai pavyksta lengvai, vadinasi, iškepė.
Sumaišome tarkuotą citrinos žievelę, rozmarinus ir česnaką. Šiuo mišiniu reikia pabarstyti prieš valgant.
Siūloma valgyti su labai šviežia, pašildyta duona...

Skanaus !

Šaltinis: J.Oliver

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą