2010 m. spalio 28 d.

Čeburėkai


Visada norėjau iškepti tradicinių pūslėtų čeburėkų, nes pirkti  nekyla ranka.  Labai ačiū bendradarbei Astai už receptą, nuo šiol mano šeima galės mėgautis čeburėkais namie. Aišku, nėra pats sveikiausias maistas, bet nors žinom, ką valgom.

Tešlai reikės:
miltų ir pieno

Mėsos įdarui:
maltos kiaulienos
kefyro
svogūno
mėgstamų prieskonių
druskos, pipirų

Varškės įdarui:
varškės
majonezo
mėgstamų prieskoninių žolelių
druskos, pipirų

Negaliu parašyti normų, nes viską dėjau iš akies. Į pieną dėti miltų ir minkyti tol, kol tešla nebelips prie rankų. Dabar atsakingiausias momentas tiems, kas nori daug ir didelių pūslių. Tešlą reikia arba daužyti kočėlu, arba mėtyti ant stalo bent jau 5 minutes. Paprakaitavus tešlą suskirstyti rutuliukais. Dabar ruošti įdarą. Į maltą mėsą dėti smulkiai pjaustytą svogūną ir pagal skonį prieskonių. Pilti tiek kefyro, kad masė būtų tirštumo kaip grietinė. Tešlos rutuliukus iškočioti , dėti įdarą ir užlankstyti kraštus kaip kas moka ir mėgsta. Aš čeburėkus dariau tokio dydžio, kaip mes įpratę matyti, plaštakos dydžio.
Dalį tešlos užšaldžiau, nes prisidariau jos labai daug. Taigi kitą dieną kepiau čeburėkus su varškės įdaru. Šiam įdarui į varškę įmaišyti kapotas prieskonines žoleles ir kelis šaukštus majonezo. Gerai viską sutrinti ir dėti ant tešlos.

Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą