2010 m. spalio 27 d.

Salierų ir morkų sriuba


Reikės:
1 didelės saliero šaknies
1 kg morkų
6 česnako skiltelių
1 a.š. cinamono
1 a.š. čiobrelių
1 litro sultinio
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus

Salierą nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Tą patį padaryti su morka. Sudėti salierą, morką ir česnaką į kepimo skardą, apšlakstyti aliejumi, paskaninti druska, pipirais. Kepti orkaitėje apie 45 minutes, kol daržovės suminkštės. Česnakas suminkštėja anksčiau, tai ir išimti jį reikia anksčiau. Iškeptas daržoves dėti į puodą, užpilti sultiniu. Pagardinti cinamonu, čiobreliais. Viską sutrinti blenderiu. Truputį pavirti, kad sriuba nebūtų atšalusi. Pagardinti pagal skonį druska, šviežiai maltais pipirais ir patiekti. Dar galima paskaninti sriubytę klevų sirupu ir citrinų sultimis.

Skanaus!

Recepto šaltinis Rock Recipes

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą