2010 m. spalio 17 d.

Fokačia (focaccia) su rozmarinais ir česnakais


Reikės:
400 g miltų
1 v.š sausų mielių
2 v.š. medaus ar cukraus
2 a.š. druskos
2 česnako skiltelių
250 ml vandens
7 v.š. aliejaus
šviežio rozmarino

Jei turite virtuvinį kombainą, tai tešlos maišymo procesas bus labai greitas ir lengvas. Miltus, mieles ir druską sudėti į kombaino indą, truputį pamaišyti. Supilti tris valgomus šaukštus aliejaus ir medų (cukrų), dar truputį pamaišyti. Pilti šiltą (ne karštą) vandenį. Ir įjungti kombainą. Tešla turi sušokti į apvalų vientisą gabalą. Dėti tešlą į dubenį, apkloti rankšluosčiu ir palaikyti šiltai apie valandą, kad pakiltų tešla. Likusį aliejų grūstuvėje sutrinti su česnaku ir rozmarino lapeliais. Pakilusią tešlą truputį pakiočioti ir kloti į kepimo indą. Su pirštais padaryti tešloje duobutes. Viršų apšlakstyti aliejumi su rozmarinais ir česnakais. Puošti pagal fantaziją. Aš papuošiau alyvuogėmis, mėlynuoju svogūnu ir rozmarinu. Kepti 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje apie 20 minučių.

Skanaus !

Recepto šaltinis Kayotic Kitchen

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą