2011 m. sausio 31 d.

Traškūs vamzdeliai su kalakutiena

Reikės:
0,5 kg maltos kalakutienos
2 česnako skiltelių
filo tešlos
kiaušinio
2 v.š. pieno
sezamo sėklų
2 virtų bulvių
šviežių petražolių
raudonėlio
aliejaus
čili pipirų (kas mėgsta aštriau)
druskos, pipirų

Pradedame darbą nuo mėsos paruošimo. Taigi reikia pakaitinti aliejų keptuvėje ir trumpai pakepti sutrintą česnaką, kol pasklis aromatas. Tuomet dėti maltą kalakutieną ir kepti 3 - 4 minutes. Krauti į keptuvę visus prieskonius, petražoles, čili ir supjaustytas gabalėliais virtas bulves. Pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais pagal skonį. Dubenėlyje išplakti kiaušinį, pieną ir vieną valgomąjį šaukštą aliejaus. Dabar jau pasiruošiame filo tešlą: susipjaustome ją kvadratais apie 15 cm x 15 cm. Dedame prie tešlos krašto įdarą ir sukame kaip cigarą maždaug iki pusės tešlos gabalėlio. Tuomet užlankstome kraštus ir susukame toliau. Kraštus reikia patepti kiaušinio plakiniu, kad tešla suliptų. Aiškiai pavaizduota, kaip reikia susukti čia http://www.youtube.com/watch?v=9guuyTr8EUg . Susuktus vamzdelius sudėti į kepimo skardą, aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti sezamo sėklomis. Kepti 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje, kol parus tešla, panašiai 20 minučių. Skanaus!

Recepto šaltinis My bizzy kitchen

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą