2011 m. sausio 3 d.

Žuvies kukuliai


Reikės:
500 g žuvies (aš naudojau tilapiją)
2 virtų bulvių
pusės svogūno
skiltelės česnako
druskos, pipirų
citrinos sulčių
čili pipirų
aliejaus 
Apvoliojimui:
1 kiaušinio
1 v.š. miltų
2-3 šaukštų vandens
maltų džiuvesėlių
aliejaus 
Žuvį supjaustyti nedideliais gabaliukais, svogūną susmulkinti. Pakaitinti aliejų keptuvėje, jame apkepti svogūnus, smulkintą česnaką. Po to dėti supjaustytas virtas bulves ir žuvį, įpiltį šlakelį citrinos sulčių. Suberti visus prieskonius. Viską gerai išmaišyti ir šakute patrinti, kad pasidarytų vientisa masė. Kai žuvis jau bus iškepusi, nukelti nuo ugnies ir atvėsinti. Tuomet daryti teniso kamuoliuko dydžio rutuliukus. Apvoliojimui išplakti kiaušinį, miltus ir vandenį. Rutuliukus panardinti į kiaušinio plakinį, tuomet apvolioti džiuvesėliuose ir kepti įkaitintame aliejuje. Valgyti su mėgstamu padažu ir salotomis.

Skanaus !

Recepto šaltinis Torview 

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą