2010 m. vasario 15 d.

Pirmas blynas...

Sėdint namie su vaiku pasinėriau į maisto gaminimą, teisingiau būtų sakyti į eksperimentavimą. Kasdien ieškau vis naujų receptų, darausi produktų sąrašus ir vis gaminu gaminu... Kuo toliau, tuo labiau pradėjau pastebėti, kad tai darosi labiau hobiu nei paprastu šeimos maitinimu.
Svarbiausias ir, nepabijokim to žodžio, kandžiausias mano šedevrų kritikas yra vyras. Jei jau jis pasako, kad skanu, tai galima ploti ir džiaugtis, nes tai būna retai. Dažniausias atsakymas į klausimą "ar skanu" būna "nomaliai". Bet žinant jį, tai irgi yra komplimentas. :))) Taigi jis visuomet man primena, kad pasižymėčiau jam patikusį patiekalą, bet aš, žinoma, pamirštu tai padaryti. Todėl dabar blog'e turėsiu unikalią galimybę kiekvieną patiekalą priskirti prie kategorijos "Patikusieji'. Tai bus maža dovana mano vyrui, kuris turi ragauti ir ne tik mano pagamintus patiekalus. Dabar galės panaršęs kategoriją "Patikusieji", reikšti pageidavimus.
Dabar trumpai apie blog'o pavadinimą... Mes esam dvi sesės ir abi labai gaminame ir džiaugiamės tą darydamos. Todėl nusprendėme kartu atidaryti savo blog'ą. Anot patarlės, kur du stos, visados daugiau padarys. Tačiau šiuo metu mano sesutė mėgaujasi medaus mėnesiu, todėl pirmus blynus kepu aš viena pati...Taip jau simboliškai gavosi, kad pirmasis patiekalas, kurį įdėsiu, bus blynai..

Grikių blynai su skumbrės padažu
80 g grikių miltų
50 g grikių kruopų
120 g kvietinių miltų
2 kiaušiniai
15 g mielių
150 g pieno
karšto rūkymo skumbrė
150 g nesaldaus varškės sūrelio
druska, pipirai, krapai, petražolės

Maišome blynų tešlą. Ištirpdome mieles šiltame vandenyje. Sumaišome abiejų rūšių miltus ir išvirtas grikių kruopas. Įmušame kiaušinius, pilame pieną, dedame druską ir pipirus.
Sudedame mieles ir viską išmaišome. Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame, kol tešla pakils.
Gaminame padažą. Skumbrės mėsą nuimame nuo kaulų, suplėšome mažais gabalėliais. Prieskonines žoleles susmulkiname, sumaišome su varškės sūreliu ir skumbre.
Tešlai pakilus, kepame blynus įkaitintame aliejuje.

Skanaus!



1 komentarai (-ų):

Aušra rašė...

Smagu matyti naujus veidus lietuviškų kulinarinių dienoraščių tarpe :)
Tikriausiai ne vienai nutinka taip pat kaip ir tau (o gal jums), kai gaminti maistą pradedi pamėgti tada kai atsiranda vyras, vaikas ir t.t. Bent jau pas mane lygiai tokia pati pradžia buvo :)

Rašyti komentarą