2010 m. balandžio 22 d.

Bulvių tarta su brokoliais ir sūriu


Kiek galima valgyti mėsą... Mes gi turime tiek daržovių. O dar pamaišius įprastinę bulvę su truputį egzotiškesnėmis daržovėmis, gaunasi labai skanūs patiekalai. Štai vienas iš jų.

Reikės:
900 g bulvių

1 svogūno
4 kiaušinių

300 g brokolių, išskaidytų žiedynais
1 supjaustyto poro
1 skiltelės česnako
1 v.š. aliejaus
½ puodelio vandens
¼ puodelio smulkiai kapoto šviežio baziliko
175 g sutarkuoto sūrio
¼ puodelio pasukų
druskos, pipirų
Bulves ir svogūną sutarkuoti su rupia tarka, nusunkti didžiąją dalį skysčių. Pagardinti bulves druska, pipirais, įmušti 2 kiaušinius. Iškloti bulvėmis kepimo indą ir kepti orkaitėje 45 minutes. Išimti iš orkaitės, patepti aliejumi bulvių pagrindo paviršių ir vėl kepti 15 minučių.
Brokolio žiedynus, porus ir česnakus dėti į keptuvę. Pakepti 5 minutes, tuomet supilti vandenį ir pavirti, kol suminkštės brokolis. Po to nukelti nuo ugnies, sudėti bazilikus ir leisti masei atvėsti.
Dubenyje išplakti 2 kiaušinius, supilti pasukas, berti druską ir pipirus. Į šį plakinį įmaišyti brokolius. Ant bulvių pagrindo sudėti pusę tarkuoto sūrio, tuomet pilti brokolius su kiaušiniais ir dėti likusį sūrį. Kepti 190 laipsnių orkaitėje dar 45 minutes.

Skanaus!

Recepto šaltinis Saulėta virtuvė

2 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė...

Patiko? :) Tuomet labai džiaugiuosi :)) Man ši tarta taip pat labai vykus ir kiek įdomesnė :)

Neringa ir Eglė rašė...

Jau dariau ją ne pirmą kartą. Patiko visiems, kas valgė. :)

Rašyti komentarą