Receptas yra mano vyro močiutės. Man jį perdavė jo mama. Kepdavo močiutė šias bandutes krosnyje, aš, žinoma, kepu orkaitėje. Bet kadangi nesu ragavusi iš pečiaus, tai skanios man ir šitos. :) Patiekalas grynai lietuviškas, riebus ir tinka šaltos žiemos vakarui...Reikės:
300 g varškės
2 kiaušiniai
1 a.š. sodos ar kepimo miltelių
miltų (aš dedu iš akies, kad varškė suliptų.. nereikia dėti per daug miltų, nes bus kietos bandutės)
lašinukų ar šoninės
svogūno
grietinės
druskos
žalumynai
Į dubenį dėti varškę, mušti kiaušinius, berti pagal skonį druską. Sodą nugesinti šaukštu grietinės ir sudėti į varškės masę. Dėti miltus ir minkyti. Atgnybti išminkytos masės gabalėlį, pasukti tarp rankų ir padaryti pailgą kokių 2 cm pločio ritinį. Supjaustyti 2 cm ilgio gabalėliais. Išdėlioti kepimo skardoje ir kepti orkaitėje 20-30 minučių. Kol bandutės kepa, pasidaryti eikia padažą.Pjaustytus lašinukus pakepti keptuvėje, dėti smulkintus svogūnus, pjaustytus žalumynus. Pagardinti grietine. Padažą reikia padaryti skystoką. Iškepusias bandutes apipilti padažu ir palaikyti, kol suminkštės.
Skanaus!
2 kiaušiniai
1 a.š. sodos ar kepimo miltelių
miltų (aš dedu iš akies, kad varškė suliptų.. nereikia dėti per daug miltų, nes bus kietos bandutės)
lašinukų ar šoninės
svogūno
grietinės
druskos
žalumynai
Į dubenį dėti varškę, mušti kiaušinius, berti pagal skonį druską. Sodą nugesinti šaukštu grietinės ir sudėti į varškės masę. Dėti miltus ir minkyti. Atgnybti išminkytos masės gabalėlį, pasukti tarp rankų ir padaryti pailgą kokių 2 cm pločio ritinį. Supjaustyti 2 cm ilgio gabalėliais. Išdėlioti kepimo skardoje ir kepti orkaitėje 20-30 minučių. Kol bandutės kepa, pasidaryti eikia padažą.Pjaustytus lašinukus pakepti keptuvėje, dėti smulkintus svogūnus, pjaustytus žalumynus. Pagardinti grietine. Padažą reikia padaryti skystoką. Iškepusias bandutes apipilti padažu ir palaikyti, kol suminkštės.
Skanaus!
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą