2010 m. balandžio 1 d.

Krevetės saganaki

Poilsiaudama Kretoje valgiau taip paruoštas krevetes. Tai yra grynai graikiškas patiekalas. Užmiršau jau gal tą skonį per metus, bet man pasirodė, kad mano ruoštos žymiai skanesnės.:) Rekomenduoju pasigaminti, kas mėgsta jūros gėrybes. Nuodėmės vertas patiekalas... Reikės:
300 g tigrinių krevečių
1 smulkiai supjaustyto svogūno
3 pomidorų
250 g fetos sūrio
3 skiltelių česnako
raudonėlio
džiovintų čili pipirų
druskos, pipirų
aliejaus
šlakelio ouzo (graikiškos anyžinės degtinės) ar kitokio anyžinio gėrimo (manau, kad galima išsiversti ir be jo)
petražolių

Į puodą įpilti aliejaus ir apkepti svogūnus. Pomidorus nulupti ir sutarkuoti su rupia trintuve. Svogūnams apkepus, įspausti česnako, įberti džiovintų čili pipirų. Po 30 sekundžių pilti trintus pomidorus, įberti raudonėlio ir šliukštelėti ouzo. Patroškinti 5 minutes. Pagal skonį dėti druskos ir pipirų. Tuomet dėti krevetes. Nukelti nuo ugnies, užberti kapotų petražolių. Viską supilti į kepimo indą, apdėlioti pjaustytu kubeliais fetos sūriu ir kepti 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje 10 minučių. Valgykite su batonu ar balta šviežia duona. Tiesiog dažykite su duona padažą... Labai skanu :)

Recepto šaltinis Closet Cooking

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą