2010 m. birželio 17 d.

Traški vištiena su pomidorais

Vėl Oliveris mano virtuvėje. Šis patiekalas labai lengvas, reikalaujantis mažai darbo. Ir pasak Oliverio, šio patiekalo neįmanoma pagaminti blogai...
Nespėjau nufotografuoti patiekalo tik išėmus iš orkaitės, tai nuotraukose matyti jau gerokai patuštėjusi keptuvė...Reikės:
8 vištienos kumpelių ar blauzdelių (ką labiau mėgstate)
pomidorų dėti tiek, kad vištienos nebesimatytų
1 česnako galvutės
1 aitriojo pipiro
didelio ryšulio šviežio baziliko
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Vištieną pabarstyti mėgstamais prieskoniais ir dėti į kepimo indą vienu sluoksniu. Bazilikų lapelius nuskabyti, o kotelius supjaustyti. Pomidorus pjauti perpus ir dėti kartu su bazilikais į kepimo indą ant vištienos. Neluptas česnako skilteles išdėlioti po visą keptuvę. Aitriąjį pipirą smulkiai supjaustyti, irgi dėti ant vištienos. Apšlakstyti aliejumi ir viską pamaišyti, kad nebūtų pomidorai tik ant viršaus. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 1.5 valandos, kol vištienos odelė taps traški. Skanaus !

Recepto šaltinis J.Oliver


2 komentarai (-ų):

S rašė...

O kiek pomidorų krauti?

Neringa ir Eglė rašė...

Aš dėjau 8 blauzdeles ir 6 vidutinius pomidorus. Bet galėjau dėti dvigubai daugiau. Kitą sykį taip ir darysiu :)

Rašyti komentarą