2010 m. rugsėjo 2 d.

Keksiukai su aviečių užuomina

Cheesecake'as man pats skaniausias pyragas...ir atrodo gražiausiai.. Akis negali neužkliūti už jų, jie tiesiog patys vilioja.

Taigi reikės (12 keksiukų):
pusės pakelio sausainių (naudoju "Gaidelis")
4 v.š. sviesto
100 g šviežių aviečių (tiktų ir šaldytos)
400 g mascarpone ar ricotta sūrio
200 g cukraus
vanilės ekstrakto
3 kiaušinių

Sausainius susmulkinti su blenderiu. Sviestą išlydyti ir sumaišyti su sausainiais. I keksiukų formą įkloti popierėlius. Į juos dėti po šaukštą sausainių pagrindo, gerai paspausti ir šauti į 160 laipsnių kaitrumo orkaitę. Kepti kokias 5 minutes. Iškepus, ataušinti.
Avietes sutrinti su dviem šaukštais cukraus blenderio pagalba.
Kreminį sūrį plakti su mikseriu, kol pasidarys purus. Tuomet pilti likusį cukrų, vanilę, sudėti kiaušinius ir vel paplakti. Ant sausainių pagrindo pilti maždaug po 3 šaukštus sūrio masės. Ant viršaus pilti po šaukštelį trintų aviečių ir mediniu pagaliuku paskirstyti avietes, kad gautųsi gražus piešinys. Šauti vėl į orkaitę ir kepti apie 20 minučių. Paskui ataušinti kambario temperatūroje ir palikti kokioms 4 valandoms šaldytuve. 

Skanaus !

Recepto šaltinis Annies Eats

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą