2010 m. rugsėjo 11 d.

Troškinti mėlynieji kopūstai

Būdama Austrijoje, įsimylėjau šiuos troškintus kopūstus. Jie labai dera su mėsos patiekalais šaltais tamsiais žiemos vakarais.
Reikės:
rūkytos šoninės
vieno didelio svogūno
vienos nedidelės galvos mėlynojo kopūsto
230 g raudono sauso vyno
3 v.š. raudonojo vyno acto
80 ml raudonųjų serbentų uogienės
vieno nulupto ir stambiai sutarkuoto obuolio
2 a.š. kukurūzų miltų
2 v.š. vandens
druskos, pipirų

Susmulkinti šoninę ir pakepti troškintuve, kol pasidarys traški. Dėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti ant mažesnės ugnies, kol suminkštės. Tuomet įmaišyti pjaustytus kopūstus ir obuolį. Pakepti kelias minutes. Sumaišyti vyną, actą ir uogienę, supilti šį mišinį į troškintuvą. Uždengti puodą ir troškinti apie 2 valandas, kol kopūstai bus visai minkšti. Pagardinti druska, pipirais. Pabaigoje sumaišyti vandenį su kukurūzų miltais ir supilti į kopūstus. Pakaitinti dar kelias minutes ir patiekti.

Skanaus!

Recepto šaltinis Cooking weekends

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą