2010 m. rugsėjo 11 d.

Vokiški jautienos suktinukai

Reikės:
500 g jautienos nugarinės
4-5 rūkytos šoninės juostelių
ketvirtadalio mėlynojo svogūno, pjaustyto pusžiedžiais
4 marinuotų agurkėlių, supjaustytų plonomis juostelėmis
160 g raudono sauso vyno
160 g jautienos sultinio
2 v.š. pomidorų pastos
1 v.š. miltų
3 v.š. grietinės
garstyčių
lauro lapo
paprikos miltelių
druskos, pipirų
aliejaus

Mėsą supjaustyti riekelėmis ir išmušti kuo ploniau. Kiekvieną gabalėlį patepti garstyčiomis, pagardinti druska, pipirais ir paprikos milteliais. Ant mėsos dėti šoninę, svogūno pusžiedžius ir agurko juostelę. Mėsytę susukti ir susmeigti mediniais pagaliukais. Pakaitinti aliejų troškintuve ir apkepti jame suktinukus iš visų pusių. Tomet į puodą supilti vyną, sultinį, pomidorų pastą , įdėti lauro lapą. Uždengti ir ant mažos ugnies troškinti apie 1,5 valandos.
Jeigu mėgstate tirštesnį padažą, tuomet paruoštus suktinukus reikia išimti iš puodo. Puodelyje sumaišyti grietinę su miltais, įpilti padažo iš troškintuvo. Viską gerai išmaišyti ir supilti atgal į puodą. Pakaitinti, kol padažas sutirštės.
Patiekalas labai tinka lietingu ir šaltu oru. Patiekti su troškintais kopūstais.

Skanaus!

Recepto šaltinis Cooking weekends


Troškinti mėlynieji kopūstai

Būdama Austrijoje, įsimylėjau šiuos troškintus kopūstus. Jie labai dera su mėsos patiekalais šaltais tamsiais žiemos vakarais.
Reikės:
rūkytos šoninės
vieno didelio svogūno
vienos nedidelės galvos mėlynojo kopūsto
230 g raudono sauso vyno
3 v.š. raudonojo vyno acto
80 ml raudonųjų serbentų uogienės
vieno nulupto ir stambiai sutarkuoto obuolio
2 a.š. kukurūzų miltų
2 v.š. vandens
druskos, pipirų

Susmulkinti šoninę ir pakepti troškintuve, kol pasidarys traški. Dėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti ant mažesnės ugnies, kol suminkštės. Tuomet įmaišyti pjaustytus kopūstus ir obuolį. Pakepti kelias minutes. Sumaišyti vyną, actą ir uogienę, supilti šį mišinį į troškintuvą. Uždengti puodą ir troškinti apie 2 valandas, kol kopūstai bus visai minkšti. Pagardinti druska, pipirais. Pabaigoje sumaišyti vandenį su kukurūzų miltais ir supilti į kopūstus. Pakaitinti dar kelias minutes ir patiekti.

Skanaus!

Recepto šaltinis Cooking weekends

2010 m. rugsėjo 10 d.

Marinuota vištiena, kepta ant grilio

Reikės:
6-8 vištienos krūtinėlių
120 g alyvuogių aliejaus
60 g balto vyno acto
3 v.š. majonezo
1-2 v.š. Vorčesterio padažo
1 v.š šviežių citrinos sulčių
1 a.š druskos
1 a.š. pipirų
1 v.š. mėgstamų vištienos prieskonių
1 v.š trinto česnako
1 v.š. paprikos miltelių
1 a.š kmynų (nebūtinai)

Visus produktus, išskyrus vištieną, sumaišyti. Užpilti mišiniu vištieną ir palaikyti bent jau 6 valandas, geriausia per naktį. Kepti ant grilio, pasibaigus šiltam sezonui, tiks ir gofruota keptuvė.
Šiuo marinatu sėkmingai galima marinuoti bet kokią mėsą, ne tik vištieną. Vištienos krūtinėlė gaunasi labai sultinga, mėsa visiškai neišsausėja.

Skanaus !

Recepto šaltinis Kalyn's Kitchen

2010 m. rugsėjo 2 d.

Keksiukai su aviečių užuomina

Cheesecake'as man pats skaniausias pyragas...ir atrodo gražiausiai.. Akis negali neužkliūti už jų, jie tiesiog patys vilioja.

Taigi reikės (12 keksiukų):
pusės pakelio sausainių (naudoju "Gaidelis")
4 v.š. sviesto
100 g šviežių aviečių (tiktų ir šaldytos)
400 g mascarpone ar ricotta sūrio
200 g cukraus
vanilės ekstrakto
3 kiaušinių

Sausainius susmulkinti su blenderiu. Sviestą išlydyti ir sumaišyti su sausainiais. I keksiukų formą įkloti popierėlius. Į juos dėti po šaukštą sausainių pagrindo, gerai paspausti ir šauti į 160 laipsnių kaitrumo orkaitę. Kepti kokias 5 minutes. Iškepus, ataušinti.
Avietes sutrinti su dviem šaukštais cukraus blenderio pagalba.
Kreminį sūrį plakti su mikseriu, kol pasidarys purus. Tuomet pilti likusį cukrų, vanilę, sudėti kiaušinius ir vel paplakti. Ant sausainių pagrindo pilti maždaug po 3 šaukštus sūrio masės. Ant viršaus pilti po šaukštelį trintų aviečių ir mediniu pagaliuku paskirstyti avietes, kad gautųsi gražus piešinys. Šauti vėl į orkaitę ir kepti apie 20 minučių. Paskui ataušinti kambario temperatūroje ir palikti kokioms 4 valandoms šaldytuve. 

Skanaus !

Recepto šaltinis Annies Eats

2010 m. rugsėjo 1 d.

Kepta žuvis su kaparėlių ir citrinos padažu

Reikės:
700 g tilapijos filė
3 v.š. sviesto
2 v.š. kaparėlių
100 g balto sauso vyno
2 v.š. pieno
vienos citrinos sulčių
1 a.š. cukraus
druskos, pipirų

Žuvį pabarstyti druska ir pipirais. Ištirpinti sviestą keptuvėje ir kepti žuvį kol apskrus iš abiejų pusių. Žuvį išimti iš keptuvės, kol kas padėti į šalį. Dabar reikia gaminti padažą. Pilti vyną ir citrinos sultis į tą pačią keptuvę. Kaitinti kol sumažės skysčio per pusę. Įdėti kaparėlius ir įpilti pieną, kaitinti kol užvirs. Pagardinti druska, pipirais pagal skonį. Aš dar įdėjau cukraus, nes buvo per rūgštu. Žuvį serviruoti ir užpilti padažu.

Skanaus!

Recepto šaltinis Cafe Nilson