2010 m. balandžio 9 d.

Tailandietiški makaronai su vištiena


Vėl Rytų virtuvė... Reikės:
300 g vištienos filė
1 cukinijos
1 baklažano
skardinės kokosų pieno
1.5 puodelio vištienos sultinio
pusės pjaustyto svogūno
2 cm imbiero šaknies
2 šaukštų žalios kario pastos
200 g kiaušininių makaronų (egg noodles)
aliejaus
šviežios kalendros
citrinos sulčių
pipirų
Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais. Cukiniją ir baklažaną supjaustyti griežinėliais, imbierą sutarkuoti. Apkepti vištieną aliejuje giliame puode arba Wok'e. Išimti iš puodo. Tuomet kepti svogūną ir imbierą kelias minutes, sudėti cukiniją, dar šiek tiek pakepti. Dėti žalią pastą, išmaišyti, pakepti. Tuomet jau pilti kokosų pieną, sultinį, sudėti baklažanus ir vištieną. Virti 10 minučių. Dėti makaronus, išmaišyti. Virti kol makaronai suminkštės ir sugers beveik visą skystį. Jei trūksta aštrumo, galima įdėti dar kario pastos. Kai makaronai jau minkšti, nukelti puodą nuo ugnies. Pagardinti druska, citrinos sultimis ir kalendra.

Skanaus !

Recepto šaltinis Žiupsnelis druskos


2 komentarai (-ų):

Milda rašė...

Tikiuosi, kad patiko! :)

Neringa ir Eglė rašė...

Labai :)

Rašyti komentarą