500 g maltos jautienos
2 riekių baltos duonos
1 svogūno
1/2 a. š. kmynų
1 a. š. raudonėlio
1 a. š. mėtų
1 a. š. petražolių
1 a. š. druskos
1 kiaušinio
fetos sūrio
pipirų
Duoną sutrupinti blenderio pagalba. Svogūną smulkiai supjaustyti. Visas žoleles suberti į faršą, įmušti kiaušinį. Berti druską, pipirus, trupintą duoną. Viską gerai išmaišyti. Palikti pusvalandžiui pastovėti, kad prieskoniai įsigertų. Praėjus reikiamam laikui, iš masės formuoti kotletus ir į vidų įdėti po fetos sūrio gabalą. Geriausia būtų kepti gamtoje ant grilio. Bet aš kepiau namie, orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių. Valgyti, žinoma, su tzatziki. Kaip jį pasigaminti, rasite čia. Juk graikiškas patiekalas...
Skanaus!
Recepto šaltinis Kayotic Kitchen
2 komentarai (-ų):
Skanu, tik jaučiu aš perkepiau, nes sūris pradėjo veržtis lauk :D
Gal kai kur buvo plonesnės faršo sienelės, bet svarbiausia, kad skanu. :)
Rašyti komentarą