2010 m. rugpjūčio 26 d.

A la graikiškos salotos tortilijoje

Reikės:
vienos pakuotės tortilijų
vištienos
mėlynojo svogūno
iceberg salotos
juodųjų alyvuogių
fetos sūrio

Tzatziki padažui:
natūralaus jogurto
agurko
česnako
aliejaus
čili pipiriuko
druskos, pipirų

Iš pradžių reikia pasigaminti tzatziki. Agurką reikia nulupti, išskobti sėklas ir supjaustyti riekelėmis. Trečdalį čili pipiro smulkiai sukapoti, svogūną supjaustyti kuo plonesnėmis riekelėmis. Česnako skiltelę sutarkuoti. Viską dėti į jogurtą. Pagardinti pagal skonį druska, šviežiai maltais pipirais ir citrinos sultimis. Prieš vartojant tzatziki, reikia atšaldyti.
Vištieną iškepti kaip mėgstate. Galima naudoti likusią nuo vakarykščių pietų. Tiesiog reikią ją supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, fetą kvadratukais, alyvuoges žiedeliais, icebergo salotą juostelėmis. Taigi tortiliją ištepti tzatziki, dėti salotas, vištieną, alyvuoges, svogūnus, fetą, susukti ir valgyti.

Skanaus !

Recepto šaltinis Kayotic Kitchen

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą