Reikės:
2/3 stiklinės linų sėklų
2/3 stiklinės avižinių dribsnių
2/3 stiklinės saulėgrąžų
2/3 stiklinės sėlenų
2 a.š. druskos
3-6 v.š. cukraus
1 kg kvietinių miltų
1 litro vandens Gaminti labai paprasta. Visus sausus produktus sumaišyti dubenyje, pilti vandenį ir vėl maišyti, galima plakti mikseriu ar virtuviniu kombainu. Kaip kam labiau patinka. Tuomet dėti raugą, vėl išmaisyti. Atsidėti 5 šaukštus masės (raugo) kitam kartui ir laikyti šaldytuve ne ilgiau nei 2 savaites. 12 valandų tešlą laikyti šiltai. Po to kepti 180 laipsnių orkaitėje 1,5 valandos. Iš tokio kiekio gaunasi du kepaliukai kaip nuotraukoje.
Skanaus!
2/3 stiklinės linų sėklų
2/3 stiklinės avižinių dribsnių
2/3 stiklinės saulėgrąžų
2/3 stiklinės sėlenų
2 a.š. druskos
3-6 v.š. cukraus
1 kg kvietinių miltų
1 litro vandens Gaminti labai paprasta. Visus sausus produktus sumaišyti dubenyje, pilti vandenį ir vėl maišyti, galima plakti mikseriu ar virtuviniu kombainu. Kaip kam labiau patinka. Tuomet dėti raugą, vėl išmaisyti. Atsidėti 5 šaukštus masės (raugo) kitam kartui ir laikyti šaldytuve ne ilgiau nei 2 savaites. 12 valandų tešlą laikyti šiltai. Po to kepti 180 laipsnių orkaitėje 1,5 valandos. Iš tokio kiekio gaunasi du kepaliukai kaip nuotraukoje.
Skanaus!
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą