2010 m. rugpjūčio 12 d.

Duona kasdieninė

Pagaliau prisiruošiau iškepti šeimai duonos. Ačiū draugei Aistei už receptą ir už raugą. Kaip žinia, duonelė be jo ne kokia. Kadangi, kaip supratot, raugo pati nedariau, tai jo recepto ir neparašysiu. Bet internete tikrai galima rasti.

Reikės:
2/3 stiklinės linų sėklų
2/3 stiklinės avižinių dribsnių
2/3 stiklinės saulėgrąžų

2/3 stiklinės sėlenų

2 a.š. druskos

3-6 v.š. cukraus
1 kg kvietinių miltų

1 litro vandens Gaminti labai paprasta. Visus sausus produktus sumaišyti dubenyje, pilti vandenį ir vėl maišyti, galima plakti mikseriu ar virtuviniu kombainu. Kaip kam labiau patinka. Tuomet dėti raugą, vėl išmaisyti. Atsidėti 5 šaukštus masės (raugo) kitam kartui ir laikyti šaldytuve ne ilgiau nei 2 savaites. 12 valandų tešlą laikyti šiltai. Po to kepti 180 laipsnių orkaitėje 1,5 valandos. Iš tokio kiekio gaunasi du kepaliukai kaip nuotraukoje.

Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą