2010 m. rugpjūčio 8 d.

Marinuoti graikiški vėrinukai

Pastebėjau, kad pasidariau graikiškos virtuvės gerbėja. Bet landžiojant po internetą ir ieškant receptų, kažkodėl būtent tokie patraukia akį. Šį kartą graikiškos salotos ant iešmelių. Tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų arba kaip paprasčiausias užkandis.
Reikės:
agurkų
vyšninių pomidorų
fetos sūrio
mėlynojo svogūno
alyvuogių aliejaus
džiovintų čili pipirų
raudonėlio
česnako skiltelės
druskos, pipirų
Supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais nuluptus agurkus, pomidorus perpjauti per pusę. Svogūną pjauti pusiau, tuomet dar kartą pusiau ir išsiskirstyti. Fetos sūrį supjaustyti kvadratėliais. Dabar reikia ruošti marinatą. Į aliejų įtarkuoti česnako skiltelę, berti pagal skonį druską, pipirus, čili ir raudonėlį. Daržoves sudėti į dubenį ir apipilti marinatu. Palaikyti šaldytuve bent valandą. Suverti daržoves ant medinių iešmelių.

Skanaus !


Recepto šaltinis Kayotic Kitchen

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą