2010 m. rugpjūčio 8 d.

Citrininis pyragas

Reikės:
vieno pakelio sausainių (aš naudojau "Gaidelis")
150 g sviesto
indelio kondensuoto pieno
6 šaukstų šviežių citrinos sulčių
4 kiaušinių tryniųSausainius su blenderiu susmulkinti, dėti į juos ištirpintą ar visai minkštą sviestą ir išmaišyti. Į 22 cm skresmens kepimo formą tiesti kepimo popierių, ant jo iškloti sausainių pagrindą ir suformuoti neaukštus kraštelius. 10 minučių šauti formą į 175 laipsnių kaitrumo orkaitę. Kol kepa, pasidaryti įdarą. Kiaušinio trynius išplakti, pilti į juos kondensuotą pieną ir citrinos sultis. Viską gerai išmaišyti. Masę supilti ant apkepusio pagrindo ir dar pakepti orkaitėje 15 minučių. Iškepusį reikia dėti į šaldytuvą 6 valandoms ar visai nakčiai. Aš neturėjau tiek laiko, nes skubėjau į svečius, tai įdėjau pyragą 1 valandai į šaldiklį. Viskas buvo super..

Skanaus !

Recepto šaltinis Jamie Oliver

2 komentarai (-ų):

Ausrra rašė...

Na, sesytės, atrodo nuostabiai, ko gero ir skonis pagal išvaizdą. Kažin, ar kondensuotas pienas pakeptas neįgauna karamelės skonio?

Neringa ir Eglė rašė...

Sveika, neįgauna. Skonis gaunasi saldžiai rūgštokas. Labai dera tas saldumas su citrina. :)

Rašyti komentarą