2010 m. kovo 7 d.

Belgiški vafliai


Reikės:
60 g šviežių mielių arba 2 pakelių sausų
3 puodelių pašildyto pieno
3 kiaušinių
1 pakelio minkšto sviesto
0.5 puodelio cukraus
1/2 a.š. vanilės ekstrakto
3 puodelių miltų
Ištirpinti mieles viename puodelyje pašildyto pieno. Išplakti kiaušinių trynius su puse puodelio pieno ir sviestu. Įdėti mieles ir cukrų, paplakti. Po truputį, vis maišant, pilti miltus. Supilti likusį pieną. Išplakti iki putų kiaušinių baltymus ir sudėti į tešlą. Atsargiai išmaišyti. Uždengti rankšluosčiu ir šiltai palikti 1 valandai. Tešla turi pakilti beveik dvigubai. Įkaitinti vaflinę ir kepti.

Skanaus !

P.S. Iš mano surašytų normų gavosi 12 didelių, storų vaflių... Vyras siūlė nešti kaimynams, nes mes tiek nesuvalgom. :)

Recepto šaltinis Foododelmundo



0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą