2010 m. kovo 21 d.

Spaghetti carbonara

Šį patiekalą tikrai turėsiu gaminti dar ne vieną kartą, vyras prašys ir prašys. Nes jau tikrai labai skanu buvo... Ir pati mažiausia šeimos narė nebegalėjo laukti, kol mama baigs fotografuoti ir greičiau duos valgyti...
Taigi reikės:
250 g spaghetti makaronų
1 šaukšto alyvų aliejaus

125 g kumpio ar rūkytos šoninės (aš dėjau šoninę)
2 česnako skiltelių
1 puodelio sauso balto vyno
4 susmulkintų svogūnų laiškų stiebelių
2 kiaušinių
50g parmezano

druskos, pipirų
Išvirti makaronus pasūdytame vandenyje. Keptuvėje su trupučiu aliejaus kepti šoninę, kol pasidarys traški. Įdėti sutrintus česnakus, pakepti labai trumpai, kol pasklis aromatas. Supilti pusę puodelio vyno ir troškinti, kol beveik visas skystis išgaruos. Tuomet sudėti svogūnų laiškus ir supilti likusį vyną. Ant silpnos ugnies vėl troškinti, kol skystis beveik išgaruos. Tuo metu išplakti kiaušinius, suberti tarkuotą parmezaną ir vėl paplakti. Kai makaronai išverda, nupilti vandenį ir sudėti į plaktus kiaušinius. Maišyti minutę ar dvi, kol padažas sutirštėja. Pagaliau supilti padažą iš keptuvės su šonine, pagardinti pipirais ir, jei reikia, druska. Niam niam...

Recepto šaltinis
Foodbuzz

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą