2010 m. kovo 10 d.

Tigrinės krevetės su jalapenu ir šonine

Kovo 8-ąją nusprendžiau pamaloninti vyrą už gėles ir pagaminau jo mėgstamą patiekalą. Taip paruoštas krevetes jis valgė viešėdamas Amerikoje. Grįžęs labai jau skaniai nupasakojo, net seilė tįso... Tuo metu kaip tik turėjau šaldikly krevečių, todėl receptas buvo tuojau pat ir išbandytas. Šios krevetės labai mūsų šeimoje prigijo, kitaip net neberuošiu. Tiesa, Amerikoje jas kepė ant grilio. Kadangi daugiabutyje su griliais ne kas, tai aš kepu keptuvėje. :)
Taigi reikia tigrinių krevečių, pjaustyto marinuoto jalapeno, pjaustytos šoninės, medinių pagaliukų ir būtinai šalto balto sauso vyno. :) Imti krevetę, dėti jalapeno gabalėlį, apsukti šonine ir susmeigti pagaliuku. Kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Valgome su padažu: majonezas, šaukštas austrių padažo ir išspausta česnako skiltelė. Padažas paimtas iš Neringos blogo.
Skanaus !


P.S. Prieš tai visus kartus krevetes kepė vyras, šį kartą kepiau aš. Kadangi jis kancerogenų megėjas pas mane, tai išreiškė pastabą, jog krevetės mažai apskrudintos...

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą