vieno pakelio sausainių (aš naudojau "Gaidelis")
150 g sviesto
indelio kondensuoto pieno
6 šaukstų šviežių citrinos sulčių
4 kiaušinių tryniųSausainius su blenderiu susmulkinti, dėti į juos ištirpintą ar visai minkštą sviestą ir išmaišyti. Į 22 cm skresmens kepimo formą tiesti kepimo popierių, ant jo iškloti sausainių pagrindą ir suformuoti neaukštus kraštelius. 10 minučių šauti formą į 175 laipsnių kaitrumo orkaitę. Kol kepa, pasidaryti įdarą. Kiaušinio trynius išplakti, pilti į juos kondensuotą pieną ir citrinos sultis. Viską gerai išmaišyti. Masę supilti ant apkepusio pagrindo ir dar pakepti orkaitėje 15 minučių. Iškepusį reikia dėti į šaldytuvą 6 valandoms ar visai nakčiai. Aš neturėjau tiek laiko, nes skubėjau į svečius, tai įdėjau pyragą 1 valandai į šaldiklį. Viskas buvo super..
Skanaus !
Recepto šaltinis Jamie Oliver
150 g sviesto
indelio kondensuoto pieno
6 šaukstų šviežių citrinos sulčių
4 kiaušinių tryniųSausainius su blenderiu susmulkinti, dėti į juos ištirpintą ar visai minkštą sviestą ir išmaišyti. Į 22 cm skresmens kepimo formą tiesti kepimo popierių, ant jo iškloti sausainių pagrindą ir suformuoti neaukštus kraštelius. 10 minučių šauti formą į 175 laipsnių kaitrumo orkaitę. Kol kepa, pasidaryti įdarą. Kiaušinio trynius išplakti, pilti į juos kondensuotą pieną ir citrinos sultis. Viską gerai išmaišyti. Masę supilti ant apkepusio pagrindo ir dar pakepti orkaitėje 15 minučių. Iškepusį reikia dėti į šaldytuvą 6 valandoms ar visai nakčiai. Aš neturėjau tiek laiko, nes skubėjau į svečius, tai įdėjau pyragą 1 valandai į šaldiklį. Viskas buvo super..
Skanaus !
Recepto šaltinis Jamie Oliver
2 komentarai (-ų):
Na, sesytės, atrodo nuostabiai, ko gero ir skonis pagal išvaizdą. Kažin, ar kondensuotas pienas pakeptas neįgauna karamelės skonio?
Sveika, neįgauna. Skonis gaunasi saldžiai rūgštokas. Labai dera tas saldumas su citrina. :)
Rašyti komentarą