2010 m. kovo 28 d.

Norvegiškas sūrio pyragas

Reikės:
150 g minkšto sviesto
200 g miltų
2 a.š. vandens

4 kiaušiniai
6 šoninės riekelių

250 g sūrio
kmynų
pipirų
laiškinių česnakų

Iš sviesto, vandens ir miltų padaryti tešlą. Palaikyti ją šaldytuve 10 min. Iškloti tešlą 24 cm formoje, padaryti sieneles. Šoninę pakepti keptuvėje, kol pasidarys traški. Supjaustyti gabaliukais. Sutarkuoti sūrį, sudėti jį ant tešlos, išklotos formoje. Gausiai pabarstyti kmynais. Kiaušinius išplakti, sudėti į juos pipirus, pjaustytus laiškinius česnakus. Supilti kiaušinius ant sūrio. Apibarstyti šoninės gabalėliais. Šauti į 180 laipsnių orkaitę ir kepti, kol 20 - 30 minučių.

Skanaus !


Recepto šaltinis
Sons of Norway

2010 m. kovo 25 d.

Gaivios agurkų salotos

Receptas labai paprastas, greitas, bet tai ir yra svarbiausia, ania? O skonis įdomesnis nei paprastų agurkų salotų su grietine.
Reikės:
1 griežinėliais pjaustyto agurko
1 pjaustyto melynojo svogūno
2 šaukštų grietinės

1 šaukšto citrinos sulčių

1 a.š. cukraus

saujos pjaustytų krapų
druskos, pipirų

Viską sumaišyti, pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Prieš valgant palaikyti šaldytuve.

Skanaus !

Recepto šaltinis
Closet Cooking

2010 m. kovo 21 d.

Spaghetti carbonara

Šį patiekalą tikrai turėsiu gaminti dar ne vieną kartą, vyras prašys ir prašys. Nes jau tikrai labai skanu buvo... Ir pati mažiausia šeimos narė nebegalėjo laukti, kol mama baigs fotografuoti ir greičiau duos valgyti...
Taigi reikės:
250 g spaghetti makaronų
1 šaukšto alyvų aliejaus

125 g kumpio ar rūkytos šoninės (aš dėjau šoninę)
2 česnako skiltelių
1 puodelio sauso balto vyno
4 susmulkintų svogūnų laiškų stiebelių
2 kiaušinių
50g parmezano

druskos, pipirų
Išvirti makaronus pasūdytame vandenyje. Keptuvėje su trupučiu aliejaus kepti šoninę, kol pasidarys traški. Įdėti sutrintus česnakus, pakepti labai trumpai, kol pasklis aromatas. Supilti pusę puodelio vyno ir troškinti, kol beveik visas skystis išgaruos. Tuomet sudėti svogūnų laiškus ir supilti likusį vyną. Ant silpnos ugnies vėl troškinti, kol skystis beveik išgaruos. Tuo metu išplakti kiaušinius, suberti tarkuotą parmezaną ir vėl paplakti. Kai makaronai išverda, nupilti vandenį ir sudėti į plaktus kiaušinius. Maišyti minutę ar dvi, kol padažas sutirštėja. Pagaliau supilti padažą iš keptuvės su šonine, pagardinti pipirais ir, jei reikia, druska. Niam niam...

Recepto šaltinis
Foodbuzz

2010 m. kovo 17 d.

Avinžirniai su chorizo dešra


Savaitgalį žiūrėjome Gidono Šapiro kulinarinę laidą ir MB labai patiko šis ispaniškas patiekalas. Jau svajojo kaip valgys užgerdamas alumi. :) Žinoma, pasižadėjau pagaminti. Bet pasirodė viskas ne taip paprasta, teko dar paplušėti, kol radau pirkti chorizo dešros. Taigi reikės:

200 g chorizo dešros
1 svogūnas
1 česnako skiltelė
3 pomidorai
400 g avinžirnių
rūkytos paprikos miltelių
druskos, pipirų

Supjaustyti chorizo dešrą gabaliukais, pakepti keptuvėje, dėti svogūnus, česnakus, apkepti. Suberti jau išvirtus avinžirnius. Pomidorus nulupti ir sutarkuoti. Gautą pomidorų tyrę supilti ant avinžirnių. Pagardinti viską rūkytą paprika ir juodaisiais pipirais.

Skanaus !

Jautienos nugarinės kepsnys

2 kepsnių marinatui reikės:
3 v.š. aliejaus
2 v.š sojos padažo

2 v.š. raudonojo vyno acto
2 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. Vorčesterio padažo
1/2 v.š. Dijono garstyčių
1 skiltelės česnako
1 mėlynojo svogūno

šviežio rozmarino
tabasco padažo

druskos, pipirų

Į dubenį pilti aliejų, sojos padažą, actą, citrinos sultis, Vorčesterio padažą, dėti garstyčias, juoduosius pipirus ir kelis lašus tabasco. Supjaustyti svogūną ir česnaką, sudėti į tą pati dubenį. Dėti į sandarų užsegamą maišelį mėsą, pilti ant jos marinatą ir rozmarinus. Gerai užspauti ir palikti nakčiai marinuotis. Prieš kepant nurinkti svogūnus ir česnakus, pabarstyti druska. Kepti mėsą po 2 minutes iš abiejų pusių.

Skanaus !

Recepto šaltinis: Kayotic Kitchen

2010 m. kovo 12 d.

Keptas kiaušinis kitaip...

Kažkodėl man sunkiausia yra sugalvoti, ką paruošti šeimynai pusryčiams. Nesinori dažnai gaminti tų pačių patiekalų. O ilgai gaminti nėra laiko, nes dukra tik atsikėlus jau lekia prie šaldytuvo. Taigi šis patiekalas tuo ir patiko: paprastas, greitai pasigamina, o atrodo įdomiau nei paprastai iškeptas kiaušinis.


Reikės:
sluoksniuotos tešlos lakšto
kiaušinio
pomidoro
kumpio ar šoninės
parmezano
druskos, pipirų
svogūnų laiškų
Į kepimo indą tiesti sluoksniuotos tešlos lakštą. Apdėti riekelėmis pjaustytu pomidoru, pabarstyti parmezanu. Iš kumpio ar šoninės padaryti apvalų krepšelį kiaušiniui. Į vidurį įmušti kiaušinį. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes. Iškeptą pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais.

Skanaus!

Recepto šaltinis Kayotic Kitchen

2010 m. kovo 11 d.

Šokoladinis ryžių pudingas


Reikės:
1 puodelio apvaliųjų ryžių
2 puodelių vandens
2 puodelių pieno
1/2 puodelio cukraus
1 v.š. kakavos
1 kiaušinio trynio
1/2 puodelio grietinėlės
4 v.š. nutellos kremo
Į puodą sudėti ryžius, supilti pieną, vandenį, cukrų ir kakavą. Užvirinti, sumažinti liepsną ir virti. Virti kol skystis išgaruos, pažiūrėti ar ryžiai jau minkšti. jei dar ne, įpilti dar vandens ar pieno ir virti toliau, kol suminkštės.
Išplakti grietinėlę su kiaušinio tryniu. Įdėti 1/4 puodelio ryžių pudingo į grietinėlę, išmaišyti. Dėti vėl 1/4 puodelio pudingo ir pamaišyti. Taip daryti, kol visas pudingas bus sumaišytas su grietinėle. Įdėti 4 šaukštus Nutellos, išmaišyti... Galima valgyti ir šiltą, ir šaltą.

Skanaus !

Recepto šaltinis Pastries of a chocoholic

2010 m. kovo 10 d.

Tigrinės krevetės su jalapenu ir šonine

Kovo 8-ąją nusprendžiau pamaloninti vyrą už gėles ir pagaminau jo mėgstamą patiekalą. Taip paruoštas krevetes jis valgė viešėdamas Amerikoje. Grįžęs labai jau skaniai nupasakojo, net seilė tįso... Tuo metu kaip tik turėjau šaldikly krevečių, todėl receptas buvo tuojau pat ir išbandytas. Šios krevetės labai mūsų šeimoje prigijo, kitaip net neberuošiu. Tiesa, Amerikoje jas kepė ant grilio. Kadangi daugiabutyje su griliais ne kas, tai aš kepu keptuvėje. :)
Taigi reikia tigrinių krevečių, pjaustyto marinuoto jalapeno, pjaustytos šoninės, medinių pagaliukų ir būtinai šalto balto sauso vyno. :) Imti krevetę, dėti jalapeno gabalėlį, apsukti šonine ir susmeigti pagaliuku. Kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Valgome su padažu: majonezas, šaukštas austrių padažo ir išspausta česnako skiltelė. Padažas paimtas iš Neringos blogo.
Skanaus !


P.S. Prieš tai visus kartus krevetes kepė vyras, šį kartą kepiau aš. Kadangi jis kancerogenų megėjas pas mane, tai išreiškė pastabą, jog krevetės mažai apskrudintos...

2010 m. kovo 7 d.

Ryžių makaronai su vištiena ir brokoliais

Dievinu Rytų virtuvę ir labai džiaugiuosi radusi RasaMalaysia blogą. Tačiau su egzotiškais produktais yra sunkoka, mūsų Lietuvėlėj nėra daug ko pirkti. Ir šitame recepte vietoj kinietiško brokolio naudojau paprastą, mūsų akiai įprastą brokolį. Bet, manau, jis skonio nesugadino, nes buvo tikrai labai skanu...

Reikės:
1 vištos krūtinėlės

250 g plačių ryžių makaronų
4 šaukštų lengvo sojų padažo
1 šaukšto tamsaus sojų padažo
pusę brokolio galvos
3-4 šaukštų aliejaus
6 supjaustytų česnako skiltelių
2 a.š. cukraus
3 kiaušinių

baltųjų pipirųRyžių makaronus pamerkti vandenyje 1 valandai. Vieno kąsnio gabalėliais susipjaustyti vištieną ir brokolį. Įkaitinti aliejų keptuvėje (kas turi woką, tai būtų idealu). Suberti česnaką ir pakepti kelias sekundes, kol pasklis aromatas. Sudėti vištieną, pakepti minutę. Sudėti brokolius. Kepti, kol iškeps vištiena. Tuomet dėti nusausintus makaronus, pilti sojų padažus. Viską maišant, kepti kelias minutes. Suberti cukrų. Makaronų viduryje padaryti skylę ir ten sumušti kiaušinius. Kai kiaušiniai baigia iškepti, sumaišyti juos su makaronais. Pabarstyti baltaisiais pipirais. Kas mėgsta aštriau, valgyti su čili padažu ar marinuotais jalapenais.

Skanaus !

Recepto šaltinis RasaMalaysia

Belgiški vafliai


Reikės:
60 g šviežių mielių arba 2 pakelių sausų
3 puodelių pašildyto pieno
3 kiaušinių
1 pakelio minkšto sviesto
0.5 puodelio cukraus
1/2 a.š. vanilės ekstrakto
3 puodelių miltų
Ištirpinti mieles viename puodelyje pašildyto pieno. Išplakti kiaušinių trynius su puse puodelio pieno ir sviestu. Įdėti mieles ir cukrų, paplakti. Po truputį, vis maišant, pilti miltus. Supilti likusį pieną. Išplakti iki putų kiaušinių baltymus ir sudėti į tešlą. Atsargiai išmaišyti. Uždengti rankšluosčiu ir šiltai palikti 1 valandai. Tešla turi pakilti beveik dvigubai. Įkaitinti vaflinę ir kepti.

Skanaus !

P.S. Iš mano surašytų normų gavosi 12 didelių, storų vaflių... Vyras siūlė nešti kaimynams, nes mes tiek nesuvalgom. :)

Recepto šaltinis Foododelmundo



2010 m. kovo 6 d.

Sūrio vyniotinis

Keliaujant autobusu slidinėti į rankas papuolė žurnalas "Žmonės". Dėmesį patraukė vienos Lietuvos įžymybės gamintas patiekalas. Grįžusi namo prisižadėjau sau būtinai jį išbandyti. Taigi ačiū Audronei iš Marijampolės davusiai išsiplėšti žurnalo lapą. :)
Reikės:
po 200 g 4 rūšių sūrių (anot recepto autorės, idealiai tinka brinza, deja, aš jo pirkti negavau. Naudojau mocarelą, čederį, minkštą Rokiškio sūrį su prieskoniais ir minkštą su grybais)
1 ryšelio šviežių kalendrų (tinka ir džiovinta, arba galima pakeisti krapais)
2 kiaušinių
2 didelių lakštų lavašo
1 indelio tepamojo sūrio (naudojau "President")
Sūrius sutarkuojame, beriame smulkintas prieskonines žoleles, įmušame viena kiaušinį ir išmaišome. Patiesiame lavašą, ištepame jį tepamuoju sūriu. Tuomet paskleidžiame tarkuotą sūrį, uždengiame kitu lavašo lakštu ir susukame. Viršų aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 180 C laipsnių orkaitėje 20 minučių. Patiekiau su salotomis iš sultenių, mažų pomidorų ir pakepintų kedro riešutų.

Skanaus !

Recepto šaltinis "Žmonės" Nr. 7 /2010-02-18

Avižiniai sausainiai su baltu šokoladu ir džiovintais abrikosais

Dieviško skonio sausainiai... Pasigamina labai greitai, o skonis pakylėja į dangų :)
Tikrai verti dėmesio... Reikės:
1/2 puodelio minkšto sviesto
1/2 puodelio rudo cukraus
1/2 puodelio balto cukraus
1 kiaušinis
1 a. š. vanilės ekstrakto1 puodelis miltų
1/2 a. š. sodos ar kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
1.5 puodelio avižinių dribsnių
1/2 puodelio pjaustytų džiovintų abrikosų
1/2 puodelio smulkinto balto šokolado(1 puodelis yra 237 ml)Sutriname sviestą su cukrumi viename dubenyje, įmušame kiaušinį, pilame vanilę. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Birius produktus supilame į skystą masę. Pamaišome ir sudedame avižinius dribsnius, abrikosus ir šokoladą. Formuokite sausainius, dėkite ant skardos. Kepkite 180 C orkaitėje 8 - 10 minučių.

Skanaus !

P.S. Dėčiau mažiau cukraus, man šiek tiek buvo per saldu.

Recepto šaltinis Closet Cooking