2010 m. kovo 6 d.

Sūrio vyniotinis

Keliaujant autobusu slidinėti į rankas papuolė žurnalas "Žmonės". Dėmesį patraukė vienos Lietuvos įžymybės gamintas patiekalas. Grįžusi namo prisižadėjau sau būtinai jį išbandyti. Taigi ačiū Audronei iš Marijampolės davusiai išsiplėšti žurnalo lapą. :)
Reikės:
po 200 g 4 rūšių sūrių (anot recepto autorės, idealiai tinka brinza, deja, aš jo pirkti negavau. Naudojau mocarelą, čederį, minkštą Rokiškio sūrį su prieskoniais ir minkštą su grybais)
1 ryšelio šviežių kalendrų (tinka ir džiovinta, arba galima pakeisti krapais)
2 kiaušinių
2 didelių lakštų lavašo
1 indelio tepamojo sūrio (naudojau "President")
Sūrius sutarkuojame, beriame smulkintas prieskonines žoleles, įmušame viena kiaušinį ir išmaišome. Patiesiame lavašą, ištepame jį tepamuoju sūriu. Tuomet paskleidžiame tarkuotą sūrį, uždengiame kitu lavašo lakštu ir susukame. Viršų aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 180 C laipsnių orkaitėje 20 minučių. Patiekiau su salotomis iš sultenių, mažų pomidorų ir pakepintų kedro riešutų.

Skanaus !

Recepto šaltinis "Žmonės" Nr. 7 /2010-02-18

2 komentarai (-ų):

Eva rašė...

Aš irgi šį receptą aptikau ir susiviliojau gaminti,bet paskui išsigandau, kad nerasiu didelių lavašo lapų, kur pirkote juos?
Ir kaip skonis, ar ne per daug riebus patiekalas? :)

Neringa ir Eglė rašė...

Esu kaunietė, pirkau Maximoje. Duonos skyriuje yra didelių lavašų. Teko net perpjauti per pusę, nes netilpo i skardą. :) O riebus nepasirodė man... Salotos labai tiko, žymiai gaiviau.

Rašyti komentarą